29. dubna 2017 • 19:36

Drama na úvod finálové série! Volejbalistky Olomouce zaskočily Prostějov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Olomouce porazily v Prostějově v prvním finále osminásobné mistryně 3:2 a mají k extraligovému titulu překvapivě blíž. Čekají na něj už 21 let. Série na tři výhry bude pokračovat v neděli znovu v prostějovské hale.



Obhájkyně ligového trůnu v této sezoně ztratily ze své suverenity a posílená Olomouc je odhodlaná jejich panování ukončit. Fanoušky zval tým na poslední sérii v tričkách s nápisem "Lačné po zlatu" a dnes k němu vykročil. Už na začátku března sebrala Olomouc hanáckému rivalovi Český pohár.

Olomouc dominovala ženskému volejbalu v polovině 90. let, ale od roku 1996 na titul čeká. První finále skvěle rozehrála, hostující hráčky lépe podávaly i bránily a první set získaly 25:22. Druhý pak po vyrovnané koncovce 28:26, byť málem ztratily až desetibodový náskok (15:5).

Prostějovský kouč Miroslav Čada totiž zamíchal sestavou a vypadalo to, že se domácí favoritky dostaly do tempa. "Škoda, že jsme nevyužily euforii ve druhém setu, kdy jsme to dotáhly a šly přes ně. Olomouc si ale dnes výhru zasloužila tím, že udělala méně chyb," uznal Čada v rozhovoru pro tvcom.cz.

Domácí hráčky třetí sadu získaly 25:18, čtvrtou 25:22, jenže nástup do tie-breaku nezvládly. "To rozhodlo, možná byl soupeř trochu uspokojený. Jsem rád, že jsme vedení dotáhly. Ale je to (finále) pořád otevřené. Dobře jsme začali a jde o to dobře pokračovat," uvedl olomoucký trenér Jiří Teplý.

Nedělní druhé finále začne v 17:00, do Olomouce se série přesune ve středu. K bronzovým medailím mají blíže ostravské volejbalistky. Doma totiž porazily Královo Pole 3:0, a pokud uspějí i v pondělí v Brně, obhájí loňské umístění.

Finále - 1. zápas:

Prostějov - Olomouc 2:3 (-22, -26, 18, 22, -11)

Sestavy a body:

Prostějov: Emontsová 21, Frigová 7, Rodríguezová 6, Gambová 5, Herelová 11, Hindriksenová 1, libero Kovářová - Nová 4, Tinklová, Massová 20, Slavíková. Trenér: Čada.
Olomouc: Kubínová 3, Dedíková 12, Sajdová 12, Napolitano Šenková 18, Michalíková 9, Strušková 17, libero Sainová - Košická 4, Dudová 1, Mifková, Andrejevová 1. Trenér: Teplý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud