23. května 2017 • 17:45

Vítězný start! České volejbalistky v boji o MS porazily Slovensko 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky začaly kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2018 vítězstvím. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera porazily v úvodním duelu skupiny B ve Varšavě Slovensko 3:1 po setech 18:25, 25:15, 25:17 a 25:16. Ve středu se český výběr utká s favorizovaným Srbskem.



Úvodní set ovládly nečekaně Slovenky, které diktovaly tempo od úvodních míčů. Do tlaku se dostávaly tvrdým podáním i přesnější útočnou hrou. Slovenky si vypracovaly do koncovky osmibodový náskok (21:13), který snadno proměnily v zisk první sady.

I když trenér Pommer s výjimkou několika krátkých střídání stále spoléhal na stejnou základní sestavu, vývoj zápasu se od druhého dějství zcela otočil. Jeho svěřenkyně převzaly aktivitu, přitvrdily na servisu i v útoku a úspěšně bránily na síti i v poli.

Slovenky nedokázaly zastavit narůstající rozdíl ve skóre. Ve druhém setu uhrály pouze patnáct míčů a podobný scénář měly i třetí a čtvrtá sada. Hlavními oporami českého týmu byly Michaela Mlejnková s 20 body a Aneta Havlíčková se čtrnácti.

Dalšími soupeři českých volejbalistek budou po Srbsku postupně Island, domácí Polsko a Kypr. Vítězové skupin postoupí přímo na MS, celky z druhých míst půjdou do červencové baráže. Světový šampionát se uskuteční příští rok na přelomu září a října v Japonsku.

Kvalifikace mistrovství světa volejbalistek - skupina B ve Varšavě:
ČR - Slovensko 3:1 (-18, 15, 17, 16)
Rozhodčí: Goren (Izr.), Ujháziová (Maď.). Čas: 103 min. Diváci: 50.
Sestava a body ČR: Vincourová 11, Bednářová 6, Purchartová 3, Havlíčková 14, Mlejnková 20, Strušková 11, libero Kovářová - Kohoutová 1, Smutná, Toufarová 1, Nachmilnerová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Slovenska: Drobňáková 12, Pištěláková 12, Herelová 11.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud