3. června 2017 • 10:59

Volejbalistům vyšla odveta s Finy, ve Světové lize zvítězili 3:1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští volejbalisté si ve Světové lize připsali první vítězství. Po páteční pětisetové porážce s domácí Koreou zdolali na turnaji druhé divize v Soulu 3:1 Finsko, jemuž tak oplatili prohru z nedávné karlovarské kvalifikace mistrovství světa. V neděli se svěřenci trenéra Miguela Falascy utkají ještě s evropskými vicemistry ze Slovinska, kteří v korejské metropoli vyhráli oba dosavadní zápasy.



Finové v neděli v Karlových Varech zdolali český výběr v rozhodujícím utkání 3:1 a kvalifikovali se na světový šampionát, zatímco domácí tým obsadil nepostupové třetí místo. A mnohem lépe vstoupili Seveřané i do soulské odvety: po Ropponenových dělových servisech blokaři dlouho nepustili míč na finskou polovinu dvorce a šestibodový náskok pak soupeři stačilo jen udržovat.

V druhé sadě český tým vyrovnal hru, o pětibodové vedení sice přišel, ale při setbolu zastavil Ropponenův útok kapitán Holubec. Češi se v obraně dál lepšili, zvládli i koncovku třetího dějství a ve čtvrtém setu už zápasu vévodili. Sedmnáctkrát v utkání bodovali blokem.

"Jsem rád, jak jsme to po nepovedeném prvním setu dokázali otočit. Hráli jsme týmově, zlepšili jsme obranu a dělali míň chyb. Doufám, že s takovým výkonem uspějeme i proti Slovinsku," řekl videokanálu mezinárodní federace Jan Hadrava, který ve třetí sadě vystřídal na univerzálu Michala Fingera a stejně jako smečař Petr Michálek si připsal 13 bodů.

ČR - Finsko 3:1 (-16, 23, 22, 16)

Sestava a body ČR: Janouch, Finger 10, Sobotka 1, Beer 6, Zmrhal 1, Michálek 13, libero Pfeffer - Šulista 11, Habr, Hadrava 13, Holubec 9, Galabov, Džavoronok. Trenér: Falasca.

Nejvíce bodů Finska: Krastins 17, Ropponen 14, Sinkkonen 7.

Korea - Slovinsko 1:3 (-23, 23, -14, -23).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud