12. června 2017 • 20:12

Volejbalistky znají soupeře v baráži o MS, dějiště turnaje zatím ne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky znají pětici soupeřek, s nimiž se utkají v srpnové baráži o mistrovství světa. O dvě postupová místa na šampionát v Japonsku budou bojovat s Belgií, Bulharskem, Nizozemskem, Slovinskem a Řeckem. Dějiště zatím známo není, v šestičlenné baráži se od 22. do 27. srpna utká každý s každým.



Reprezentace pod vedením Zdeňka Pommera si vybojovala účast v baráži na úkor domácích Polek na konci května na kvalifikačním turnaji ve Varšavě. Do baráže prošlo všech šest týmů z druhých míst. Start na MS už mají jistý Rusko, Srbsko, Turecko, Itálie, Německo a Ázerbájdžán.

"Šance postoupit na mistrovství světa je. Pokud podáme kvalitní výkon, jako třeba proti Polsku, může se stát cokoli. Postup do baráže je pro český ženský volejbal velký a do značné míry i nečekaný úspěch, který by se stal skutečnou senzací v případě úspěšného zvládnutí baráže. S něčím takovým nepočítali před startem kvalifikace ani ti největší optimisté," řekl trenér Pommer.

Na baráž o MS se volejbalistky přes léto pokusí naladit v Grand Prix. První turnaj odehrají v Peru, druhý v Portoriku a třetí v Kanadě. Pak přivítají 29. a 30. července v Ostravě Final Four druhé divize. A od 20. září budou startovat na mistrovství Evropy. "Bude to událostmi nabité volejbalové léto," uvedl Pommer.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud