30. července 2017 • 18:52

České páry na MS řádí. Také Sluková s Hermannovou vyhrály druhý zápas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší, než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vyhrály na mistrovství světa ve Vídni i druhý zápas, když porazily Paraguayky Eriku Bobadillaovou a Gabrielu Filippovou 21:11, 21:17. Díky tomu si nasazené šestky zajistily postup do play off, čímž napodobily Michalu Kvapilovou s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou.



Po jednoznačném prvním setu, který Češky vyhrály o deset bodů, byla druhá sada vyrovnanější. Od stavu 18:17 ale loňské mistryně Evropy získaly tři body za sebou a po 32 minutách proměnily ve velkém vedru hned první mečbol.

"Ve druhém setu jsme musely zařadit na druhý rychlostní převod. Je těžké udržet koncentraci, když se první set vyhraje o hodně. Všechny holky umí hrát, je potřeba zatlačit," uvedla v tiskové zprávě Sluková. "Diktovaly jsme ale tempo zápasu," dodala.

Na závěr skupiny F čeká v pondělí Slukovou s Hermannovou dosud rovněž neporažený finský pár Taru Lahtiová a Riikka Lehtonenová. Přímý postup do play off si zajistí první dva celky ze skupin a nejlepší čtyři týmy ze třetích míst.

"Byla by výhoda vyhrát skupinu. Mohly bychom mít relativně slabší los do prvního vyřazovacího kola. Finky nás ale prověří mnohem více," řekla Hermannová. "Je lepší si vyzkoušet hrát pod tlakem, což čekáme proti Finsku," doplnila.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni:

Ženy:

Skupina F:

Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Filippová, Bobadillaová (30-Parag.) 2:0 (11, 17), Lehtonenová, Lahtiová (19-Fin.) - Alfarová, Copeová (43-Kost.) 2:0 (15, 9).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud