3. září 2017 • 19:02

Kolocová s Kvapilovou slaví! Ve finále zdolaly pár Sluková, Hermannová

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistryněmi republiky v plážovém volejbalu jsou stejně jako loni Michala Kvapilová a Kristýna Hoidarová Kolocová, která získala už pátý titul. Ve finále porazily Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou 21:18, 21:15 a připsaly si první úspěch ve vzájemných zápasech. Mužský turnaj v pražském areálu Gutovka nečekaně vyhráli Martin Pihera a Marcel Mysliveček, kteří v utkání o titul zaskočili Davida Schweinera s Ondřejem Perušičem.



Obě favorizované ženské dvojice, které se mohou shodně pyšnit titulem vicemistryň Evropy, prošly do finále naprosto hladce. V základní skupině měly dokonce navlas shodné celkové skóre 126:65, set neztratily ani v zápasech play off.

Sluková a Hermannová zatím pokaždé odcházely ze vzájemných soubojů jako vítězky, na turnajích Světového okruhu uspěly čtyřikrát. Dnes se však jejich soupeřky zaměřily na podání i v útoku na Slukovou a ta pod tlakem chybovala. V druhé sadě pak sice Kolocová s Kvapilovou přišly o čtyřbodový náskok, ale záhy ho zase měly zpět a pak už nezastavitelně mířily za vítězstvím.

Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová se radují ze zaslouženého triumfu
Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová se radují ze zaslouženého triumfu

Kolocová získala čtvrtý titul za sebou. Zlatou sérii přitom v roce 2014 zahájila právě po boku Slukové, s kterou triumfovala i o tři roky dříve. "Klíčem byl příjem. Když jsme s nimi předtím prohrály, trápily jsme se právě na přihrávce. Je to krásná třešnička po té sezoně, která byla nad očekávání," řekla Kolocová v České televizi.

"Nám se dařilo strašně málo věcí. Holky byly lepší, ukázaly nejlepší hru, co jsem od nich viděla," uvedla Hermannová. "Zasloužily si to," přikývla Sluková. Třetí místo obsadily Martina Bonnerová se Šárkou Nakládalovou.

Pihera a Mysliveček zaskočili favority

Pihera a Mysliveček překvapili už ve čtvrtfinále vyřazením obhájců titulu Jindřicha Weisse a Martina Tichého, pak zvládli i semifinále a ve finále se nesklonili ani před největšími favority šampionátu. Schweiner s Perušičem sice vyhráli úvodní set, ale pak už zaostávali.

"Na tenhle den budu vzpomínat hodně dlouho," zářil Pihera. "Podařilo se nám úplně všechno," doplnil Mysliveček. "Mrzí to hodně, věřili jsme si, ale oni v podstatě nechybovali," uznal Perušič. Bronz vybojovali Václav Berčík a Jan Dumek, na velezkušenou dvojici Petr Beneš, Přemysl Kubala medaile nezbyla.

Muži:

Finále: Pihera, Mysliveček - Schweiner, Perušič 2:1 (-18, 15, 12),

o 3. místo: Berčík, Dumek - P. Beneš, Kubala 2:0 (15, 11).

Ženy:

Finále: Kvapilová, Kolocová - Hermannová, Sluková 2:0 (18, 15),

o 3. místo: Bonnerová, Nakládalová - Štochlová, Maixnerová 2:1 (9, -19, 9).

INFORMACE PŘIPRAVUJEME.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud