3. listopadu 2008 • 15:59

Budějovice vstoupí ve středu do Ligy mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice ve středu vstoupí do nového ročníku Ligy mistrů. Vloni Jihočeši prohráli v základní skupině všech šest zápasů, nyní touží po mnohem lepším výsledku.



Jejich prvním soupeřem bude belgický tým Noliko Maaseik, v českobudějovické sportovní hale se začne hrát v 17:30.

Jihostroj se před sezonou posílil zejména na postu univerzála, z nějž nekompromisně útočí Argentinec Diego Bonini. Prezident klubu Jan Diviš i proto hovoří o postupu ze skupiny, v níž se Jihočeši utkají ještě s Dynamem Moskva a portugalskou Vitorií. Trenér Petr Brom je o něco opatrnější, přesto věří v kvalitu svého týmu.

Podle kouče hodně napoví už středeční vstup do Ligy mistrů. Maaseik přitom má v kádru několik kvalitních cizinců. "Jsou tam dva reprezentanti Portugalska, nahrávač a první smečař, český blokař Holubec a další smečař z Brazílie, německý reprezentant Wiebel a k tomu reprezentanti Belgie," konstatoval Brom na dnešním setkání s novináři.

Sestava belgického týmu budí respekt i podle libera Petra Habady. "Někdo si možná řekne, že belgická liga není tak dobrá, ale tento tým je opravdu velmi silný," poznamenal Habada, který věří, že domácí mužstvo opět požene vpřed bouřlivá atmosféra v hale. Očekává se návštěva okolo 2000 diváků, přímý přenos vysílá program ČT4.

Brom připomněl starosti se složením českobudějovické základní sestavy. "Máme v týmu potíže se zraněními. Nehraje Sukuba, u něj je to dlouhodobější, s kotníkem byl na marodce Čajan. Ale i tak chceme uhrát co nejlepší výsledek," doplnil trenér českého mistra, který je po osmi kolech extraligy s pěti výhrami na třetím místě tabulky.

Hrát se bude zbrusu novým typem míčů. "Je to podstatná změna, něco úplně jiného než v naší extralize. Jsou to nové mikasy, se kterými ještě nikdo z nás v životě nehrál. Budeme se snažit co nejrychleji se s nimi seznámit," uvedl Habada.

"Pro kluky to nebude vůbec jednoduché. Nové míče jsou těžší, menší, méně skáčou. Je to obrovská změna," doplnil Brom.

Ve středu se v evropských pohárech představí i další tři české týmy. Muži Dukly Liberec přivítají v Poháru CEV Dunaujváros, Ostravané hrají ve Vyzývacím poháru v Tampere a Brňanky nastoupí v téže soutěži ve francouzském Istres. Ve čtvrtek pak čeká prostějovské volejbalistky premiéra v Lize mistryň, ve Španělsku se utkají s Murcií.

Články odjinud


Články odjinud