5. listopadu 2008 • 20:27

Liberec se vytáhl na Dunaujváros

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Dukly Liberec zvládli proti Dunaujvárosi roli favoritů a v prvním kole Poháru CEV vyhráli úvodní utkání na domácí palubovce 3:0. Odveta se hraje za týden v Maďarsku.



Očekávané liberecké vítězství se ale rozhodně nerodilo snadno.

"Sami jsme si dnešní zápas zkomplikovali, ale je dobře, že jsme ho nakonec zvládli. Co nás čeká v Maďarsku, netušíme, ale hlavně si tam budeme muset dát pozor na servis domácích," řekl spolupracovníkovi ČTK nahrávač Martin Repák.

Maďarský soupeř kladl Dukle od začátku značný odpor a první set se rozhodoval až v koncovce. V druhé sadě domácí výrazně přitvrdili, především na servisu, a výsledkem byla jasná výhra 25:15.

Nejvyrovnanější třetí dějství hosté opět dokázali dovést až do dramatické koncovky a v ní měli dokonce tři setboly. Ty ale domácí odvrátili a poté proměnili svůj druhý mečbol.

Třísetové vítězství dává Dukle velmi nadějnou pozici do odvety, do Maďarska si Liberečtí pojedou pro postup.

"Z naší strany to ale byl strašně nervózní zápas. Vždycky jsme se dokázali dostat do vedení, poté jsme povolili v koncentraci a vrcholem toho byla dramatická koncovka třetího setu. Nám se v poslední době moc nedaří, a tak věřím, že nám vítězství 3:0 pomůže dostat se zpátky do pohody," řekl po utkání trenér Vladan Merta.

Výsledek:
Dukla Liberec - Dunaferr Dunaujváros 3:0 (21, 15, 27)

Rozhodčí: Franolič (Chorv.), Telo (Alb.). Čas: 90 min. Diváci: 415.

Články odjinud


Články odjinud