8. listopadu 2008 • 21:19

Příbram podlehla Liberci až v pěti setech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Liberce měli v dnešním utkání 9. kola extraligy nečekaně hodně práce s Příbramí, kterou porazili až po pětisetové bitvě. Favorizovaná Dukla doma prohrávala 1:2, zlepšením v závěru však dvoubodový zisk zachránila.



Na první místo tabulky se vrátila Ostrava, která v Praze hladce porazila tým ČZU.

Více než šest stovek diváků v liberecké hale aplaudovalo hráčům při řadě dramatických výměn, v nichž ale příbramští hosté drželi krok a Duklu v koncovce druhého i třetího setu přehráli. Dvouhodinová bitva gradovala v tie-breaku a nakonec přece jen dopadla lépe pro domácí, kterým pomohly i dvě příbramské žluté karty.

Doma vyhráli i obhájci titulu z Českých Budějovic, kteří měli naopak pomalejší rozjezd, ale pak už nedali Zlínu moc šancí. V maratonské první sadě si setbol vypracovaly oba týmy, ale štěstí nakonec přálo Jihočechům, kteří vyhráli 34:32. O 66 bodů se bojovalo plných 37 minut.

V druhém setu hosté vedli už 13:9, potom ale v útoku přitvrdil Argentinec Bonini a favorit skóre rychle otočil. Při Machově sérii úspěšných servisů dominoval na síti zkušený blokař Pochop. V utkání se blýskl i mladík Emmer, který v domácím týmu nahradil na smeči Zacha.

Výsledky - 9. kolo:

České Budějovice - Zlín 3:0 (32, 19, 20)
Rozhodčí: Rychlík, Záhorcová. Čas: 90 min. Diváci: 871.

Liberec - Příbram 3:2 (20, -24, -20, 22, 10)
Rozhodčí: Pejpal, Hudík. Čas: 132 min. Diváci: 615.

ČZU Praha - Ostrava 0:3 (-17, -23, -17)
Rozhodčí: Němeček, Krsek. Čas: 65 min. Diváci: 340.


Články odjinud


Články odjinud