11. listopadu 2008 • 09:43

Budějovice čeká druhý zápas v Lize mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisty Jihostroje České Budějovice čeká ve středu večer v Portugalsku druhé letošní vystoupení v Lize mistrů. Utkání s Vitorií Guimaraes, která stejně jako Jihočeši v úvodním kole skupiny B prohrála, začne v 21:30 SEČ.



Před týdnem sice český mistr doma statečně vzdoroval Maaseiku, jenže nakonec belgickému soupeři podlehl 1:3. Aby tak mohl začít naplňovat postupový sen, musí Jihostroj v Portugalsku vyhrát. "Chtěli bychom se pokusit o historický postup ze skupiny," tvrdí stále prezident klubu Jan Diviš.

Do osmifinále se přitom lze probojovat i z třetího místa v konečné tabulce.
Trenér Petr Brom staví před mužstvo postupné cíle. "Chceme se posunovat dál výměnu od výměny, vyhraný set od setu. Máme na čem stavět," vrátil se k dramatickému duelu s mistrem Belgie.

Tým vyrazil do Guimaraese dnes časně ráno, první etapa jeho cesty vedla autobusem na letiště do Vídně. "Večer ještě chceme v Portugalsku trénovat," sdělil manažer Zdeněk Scheichl.

Jihočeši budou opět hodně spoléhat na údernost argentinského univerzála Boniniho. S výpravou necestuje blokař Sukuba, jehož poraněný kolenní vaz si vyžádá delší dobu léčení. "Je to na čtyři až šest týdnů. V prosinci bych chtěl naskočit do tréninku," řekl spolupracovníkovi ČTK Sukuba, místo nějž byl do mužstva zařazen mladý blokař Kozák.

Trenér Brom řeší, koho postaví do základní sestavy. V domácí extralize totiž vítězný sobotní duel se Zlínem odehrál na postu smečaře Emmer, který nahradil nepříliš razantního Zacha.

"Asi vsadíme na zkušenost," naznačil však českobudějovický kouč, že proti Vitorii nejspíš dostane opět přednost Zach. Domácí celek, který má v kádru čtyři brazilské volejbalisty, vstoupil do Ligy mistrů moskevskou prohrou 1:3 s favorizovaným Dynamem.

V Guimaraesi se bude znovu hrát s míči, jež spatřily světlo světa na olympijském turnaji v Pekingu a které si Jihočeši poprvé naostro vyzkoušeli před týdnem proti Maaseiku. "Jsou úplně jiné než ty, s kterými se hraje naše extraliga. Jsou z jiného materiálu, jinak létají, moc nám nevyhovují," uvedl Petr Habada.

Články odjinud


Články odjinud