11. listopadu 2008 • 14:54

Hráčky Prostějova se chystají na Rijeku

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středeční domácí premiéře v Lize mistryň chtějí volejbalistky Prostějova v souboji s chorvatskou Rijekou potvrdit své tvrdě vybojované vítězství z úvodního kola ve španělské Murcii.



Naopak Rijeka v prvním kole doma prohrála hladce 0:3 s favorizovaným Dynamem Moskva. Utkání v Prostějově začne v 17:30.

Volejbalistky Rijeky, které hrají v Lize mistryň už třetí sezonu, mají v kádru kromě Rusky Šimičové pouze chorvatské hráčky. Prostějov startuje jako první český celek v této prestižní soutěži na divokou kartu a v současné době disponuje týmem, v němž jsou volejbalistky z šesti zemí.

"Domácí premiéra bude současně pro nás jedním z klíčových zápasů ve skupině. Samozřejmě před tak důležitým soubojem panuje i určitá nervozita," řekl ČTK trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada. "Vstup do soutěže jsme zvládli, ale zatím se jedná pouze o jedno úspěšné utkání. Vítězství nad Rijekou by bylo velkým úspěchem," dodal.

Domácí kouč si je vědom kvalit chorvatských soupeřek. "Ve svém středu mají čtyři výborné reprezentantky Chorvatska, které doplňuje ruská univerzálka Šimičová. Čeká nás nesmírně těžký soupeř. Rozhodně si nesmíme myslet, že nám vítězství spadne do klína," uvedl Čada.

Prostějovského trenéra trápí zdravotní problémy jeho svěřenkyň. "Zcela v pořádku nejsou Jelínková a Thomasová. Obě sice nastoupí, ale až podle momentálních okolností se rozhodne, jak dlouho vydrží ve hře," konstatoval Čada.

Obě tyto hráčky patřily společně se Spalovou a smečařkou Bramborovou k hlavním prostějovským pilířům při cestě k nečekanému úvodnímu vítězství 3:2 v Murcii.

Články odjinud


Články odjinud