19. července 2009 • 16:46

Světová liga: Postupují USA a Brazílie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté USA se probojovali do závěrečného turnaje Světové ligy a v příštím týdnu budou v Bělehradu obhajovat loňské prvenství. Dalšími účastníky šestičlenného finálového turnaje jsou Kuba, Rusko, Brazílie, Argentina a domácí Srbsko.



Z dvanácti zápasů v základní části vytěžili nejvíce bodů Brazilci, kteří před loňským americkým triumfem vyhráli Světovou ligu pětkrát za sebou. V novém systému bodování znamenalo vítězství 3:0 nebo 3:1 zisk tří bodů, zatímco výsledek 3:2 vynesl úspěšnému týmu dva body a poraženému jeden. Brazílie prohrála jen jednou a ve skupině D si připsala celkem 33 bodů.

Američané vyhráli skupinu A, Kubánci kralovali skupině C. Argentinci postoupili jako nejlepší celek z "béčka" za pořadatelským Srbskem, v porovnání dalších týmů z druhých míst byli nejlepší Rusové. Mimo nejlepší šestku tak zůstali například i osminásobní vítězové soutěže z Itálie, kterým chyběl k postupu bod.

Dvacátého ročníku Světové ligy se zúčastnilo 16 mužstev, prestižní soutěž je dotována částkou 20 milionů dolarů. Čeští volejbalisté nedostali pozvánku od mezinárodní federace FIVB.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud