14. března 2010 • 21:29

Play off: Budějovice udolaly Zlín až po pěti setech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českobudějovičtí volejbalisté vstoupili do čtvrtfinále play off extraligy domácím vítězstvím nad Zlínem. Favorizovaní obhájci titulu se však prosadili až po dvouhodinové pětisetové bitvě.



Druhý zápas se hraje rovněž na jihu Čech v pondělí.Úvodní čtvrtfinále se proměnilo v souboj domácího univerzála Motyse s valašskou obranou. První set nabídl vyrovnanou koncovku. Premiérový setbol ještě Zlínští odvrátili, druhý už nikoli - 26:24.

V druhé sadě se ale karta obrátila. Zlínský Mračko přitlačil na servisu a dostal soupeře do potíží. V třetím dějství si naopak velký náskok vypracoval Jihostroj a svěřenci trenéra Macka na čas vypadli z role. Nepomohlo jim ani prostřídání nahrávačů.Zlínští si ale do Budějovic přivezli velice dobrou formu.

Dlouhán Krba levačkou posílal míče do jihočeského pole z velké výšky a hosté těžili i z velké bojovnosti. Hned v prvním utkání play off tak v Českých Budějovicích rozhodoval tie-break.V jeho koncovce nejprve Motys zařídil domácím vedení 11:9, Fila sérií plachtících servisů vytáhl skóre až na 13:9. Favorit pak už vedení nepustil.

"Byli jsme šťastnější. Soupeř disponoval lepším servisem než my, musíme zlepšit přihrávku," poznamenal domácí kouč Petr Brom.Zlínský trenér Roman Macek se na své svěřence zlobil kvůli nezvládnutému tie-breaku. "Zbytečné prospané tři minuty nám zabránily, abychom se rvali o vítězství až do konce. Předchozí čtyři sety byly poplatné nasazení a tomu, kdo měl lepší servis," řekl Macek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud