15. března 2010 • 20:52

Budějovice znovu zdolaly Zlín a jsou blízko postupu

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalisté Českých Budějovic porazili Zlín i ve druhém čtvrtfinálovém utkání a pouze jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. Obhájci titulu dnes na domácí palubovce zvítězili 3:1 na sety.



Úvodní set se odehrával zcela v režii favorizovaného Jihostroje. Tým trenéra Petra Broma od začátku do konce vedl a vyhrál 25:18. Ve vedení byli Českobudějovičtí i ve druhém setu, ale tříbodové vedení 10:7 je příliš ukolébalo, Zlín vycítil šanci a skóre obrátil - blokařské úlovky si na své konto připisoval především Skyba. Trenér Brom vyměnil Filu za Michálka a skóre se znovu srovnalo. Domácí nevyužili několik setbolů, zato Zlín ukončil set zablokováním Macha.

Kormidlo dlouho vyrovnaného třetího setu natočila směrem na jihočeskou stranu až Čajanova série skvělých servisů. Získané vedení už Jihostroj nepustil a sadu získal poměrem 25:22. Favorit se dostal do tempa, smečařsky se prosazoval především opět Čajan, a proto ho nahrávač Sládeček často vybízel k útokům, což vedlo k vítězství 25:19 v sadě čtvrté.

"Chtěli jsme zlepšit servis a přihrávku. To se podařilo. Udělali jsme méně chyb a hlavně jsme ustáli dobré podání Zlína. Řekli jsme si koho a co bránit, což se nám kromě druhého setu dařilo. Dobře hrál Čajan, nenápadný, ale dobrý byl i Habada. A Sládeček se své role zhostil dobře," uvedl domácí kouč Brom, jehož zlínský protějšek Roman Macek žehral na ztrátu koncepce hry středem sítě.

Čtvrtfinále play off extraligy volejbalistů - 2. zápas:

České Budějovice - Zlín 3:1 (18, -26, 22, 19)
Rozhodčí: Labašta, Pejpal. Čas: 111 minut. Diváci: 800. Stav série: 2:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud