17. února 2016 • 12:05

Vítková zapomínala před MS na kolaps ve štafetě: Nic si z toho nepamatuju

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonistka Veronika Vítková už zapomněla na střelecký kolaps při Světovém poháru v kanadském Canmore, který pohřbil naděje smíšené štafety. Náladu si spravila při vítězství ženského kvarteta v americkém Presque Isle a nyní spřádá plány, jak dosáhnout na první individuální medaili v sezoně. Při závěrečné přípravě na mistrovství světa v Oslu už chce v Pokljuce pouze ladit formu a najít střelecký klid.



Vítková je důležitou součástí čtveřice, jež bude obhajovat titul z MS v Kontiolahti, má stříbro z OH v Soči a bronz z MS v Novém Městě na Moravě před dvěma lety. Její výpadek v Canmore, kde z osmi ran šest netrefila, proto vyděsil zejména ji samotnou. "Byla jsem z toho opravdu špatná. Bylo to o tom, že si z toho vůbec nic nepamatuju, nevím, proč to nepadalo. Ve štafetě se tohle prostě neomlouvá," vrátila se ke krizovému okamžiku.

Smíšená štafeta se na MS v Oslu jede jako první disciplína v úterý 3. března a Vítková z toho nemá velké obavy hlavně proto, že si trochu srovnala psychiku při výhře štafety žen v USA. "Můžu jít s větším klidem do přípravy na mistrovství světa, potřebovala jsem si spravit chuť, což se trochu povedlo," ulevilo se jí po úterním návratu ze zámoří.

Závěrečná příprava tak bude už pouze o vyladění. "S ležkou se peru od té doby, co střílím. Dokážu dát nulu, ale dokážu ji extra pokazit. Zkusíme to nějakým způsobem vyladit a najít klid, což se mi částečně podařilo už v Americe," uvedla Vítková. A věří, že v Kanadě šlo o výjimečný výpadek. "V tréninku jsem s tím neměla problém, doufám, že to bylo jen o tom jednom závodu," uvedla.

Kouč žen Zdeněk Vítek plánuje v Pokljuce nejdřív odpočinek a potom středně těžký trénink. "Bude záležet na tom, jak se srovnají s časovým posunem a nadmořskou výškou. Ale už to nebude o těžké dřině, není moc času, jsme tam týden," upozornil Vítek. "Verča (Vítková) bude pracovat na ležce, ale i na všem ostatním. Umí se z toho srovnat bez extra velkých zásahů," myslí si.

V Oslu se při Světovém poháru loni Vítkové dařilo. Vyhrála tam s ženskou štafetou a byla třetí ve vytrvalostním závodu. "Vyhovuje mi to tam, nejsou to snadné tratě, ale nejsou ani nějak extra těžké. Loni jsme tam zajeli pěkné výsledky, ale to je minulost," upozornila.

I když v průběžném hodnocení SP je na slušivé sedmé pozici, na individuální vítězství v této zimě stále čeká. Loni přitom ve své nejlepší sezoně stála na pódiu v individuálním závodu šestkrát.

"Snad přijde závod, který mi sedne, individuály se mi letos nedaří," uznala. "Jsem pořád v nejlepší desítce, což ukazuje na vyrovnanost, ale na bednu mi vždycky chyběl kousek. Když už jsem nulovala, tak to neběželo a když jsem se netrefila, tak jsem běžela. Letos se mi to ještě nesešlo," řekla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud