Ivo Pospíšil
3. března 2016 • 09:08

Ten, který nahradí Moravce. Možná vrchol sezony, ví Krčmář

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA Bude to pro něj velká premiéra. Debut ve smíšené štafetě. A hned jako ústřední finišman celého týmu, který bude bojovat o obhajobu zlatých medailí. „Chci, abychom byli úspěšní a já ostatní nezklamal,“ říká Michal Krčmář, který dnes od 15.30 nahradí v mixu Ondřeje Moravce, jenž stále není po prodělaných zdravotních potížích stoprocentně fit.



Tušil to už řadu dní. Od chvíle, co šéftrenér Ondřej Rybář prohlásil: „Ondřej Moravec na devadesát procent nepojede.“

„Snažil jsem se na to nemyslet. Rybis říkal, že tam je možnost a že možná ukáže na mě, tak jsem se na to připravoval, abych nebyl před startem úplně zaskočený. Trénoval jsem víceméně stejně a teď se tu s tím pokusím porvat,“ vzpomínal Michal Krčmář.

Seznamte se s ním: 25 let, 27. místo v aktuálním Světovém poháru a zosobněná dynamika a dravost. Dnes to bude on, kdo stane jako finišman české smíšené štafety, která bude na MS v Oslu obhajovat zlaté medaile z minulého ročníku.

„Nepřistupoval bych k tomu, že nahrazuju zlatého člena štafety. Obhajuje se, všichni to budou psát, ale mezitím už byly další dvě smíšené štafety a každá je o něčem úplně jiném. Uvidíme, o čem to bude ve čtvrtek. Ti tři závodníci přede mnou jsou samozřejmě zkušení borci, kteří jsou zvyklí jezdit vysoko, a já se pokusím tu štafetu doplnit, aby byla úspěšná a abych nezklamal,“ ujišťuje Krčmář.

Má svým způsobem výhodu, že není žádný vyhlášený nervák.

„Já to v sobě nemám. Spíše tyhle důležité momenty vyhledávám a těším se na ně, než abych se stresoval. Spíš se musím krotit, abych nebyl moc namotivovaný a natěšený, aby paradoxně právě z toho nepramenily ty chyby,“ usmívá se.

Už teď ale ví, že ho čeká velká výzva. Na posledním úseku se totiž s ním budou pohybovat taková jména – Francie: Martin Fourcade, Německo: Simon Schempp, Rusko: Anton Šipulin. Rakousko: Dominik Landertinger, Norsko: Tarjei Boe.

„Zkusím se s tím poprat. Když jsem vyrůstal, měl jsem ty finiše rád. Tady jsou ti kluci lepší, ale když mě trenér nominoval, zkusím toho využít a ukázat se v tom nejlepším světle,“ ujistil Krčmář a dodal: „Mohl by to být vrchol letošní sezony a můžu to také brát trochu jako odměnu za dosavadní výsledky.“

Dnes z něj může být nečekaný a nový hrdina. Nebo také ne.

Více o MS v biatlonu čtěte ZDE>>>

Program MS

Čtvrtek 3. března
15:30 smíšená štafeta
Sobota 5. března
11:30 sprint muži, 14:30 sprint ženy
Neděle 6. března
13:30 stíhačka muži, 15:45 stíhačka ženy
Středa 9. března
15:30 vytrvalostní závod ženy
Čtvrtek 10. března
15:30 vytrvalostní závod muži
Pátek 11. března
15:30 štafeta ženy
Sobota 12. března
15:30 štafeta muži
Neděle 13. března
13:00 hromadný start ženy, 16:00 hromadný start muži

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud