19. prosince 2016 • 13:30

Šéftrenér o končení Koukalové: Fanoušci to nepotřebují slyšet

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc se mu nelíbilo, když Gabriela Koukalová před časem mluvila o tom, že za dva roky ukončí kariéru. Na druhou stranu šéftrenér českých biatlonistů a biatlonistek Ondřej Rybář ví, že to je čistě její rozhodnutí. Každopádně uvítal, že vítězka nedělního závodu s hromadným startem naznačila, že si to možná s končením rozmyslí.



"Kolik sportovců už vyřklo, že končí, a pak končilo nadesetkrát. Toho nejsem zastáncem. Ani fanoušek to nepotřebuje slyšet, že se rozhodne skončit," myslí si Ondřej Rybář. A Gabriela Koukalová pod vlivem euforie v Novém Městě udělala první krok zpět - hlavně kvůli fantastickým divákům.

"Dala jasně najevo, že je to člověk, který sport miluje, a ti fanoušci hrají velkou roli v životě," ocenil český šéftrenér. Koukalová po triumfu na Vysočině přiznala, že je možná nakloněna k přehodnocení rozhodnutí, že po olympiádě ukončí kariéru.

Rybář s ní její úvahu několikrát probíral a rozhodnutí nechá čistě na ní. "Když se bude cítit, že by měla skončit, tak tady odpracovala strašně moc. Skončí, až bude chtít. Když nebude chtít, budeme tu pro ni dál a rádi jí pomáhat, aby závodila na nejvyšší úrovni," slíbil.

Stále má co překonávat

Koukalová před úžasnou kulisou zaplněných ochozů zvítězila v závodu s hromadným startem a pak řekla, že si už neumí představit, že by dokázala ještě něco víc. "Myslím ale, že má pořád co překonávat," konstatoval Rybář.

Faktem je, že vítězka Světového poháru Koukalová má medaile z olympiády a mistrovství světa, ale individuální zlatá jí z těchto dvou velkých akcí chybí. V této sezoně se v únoru uskuteční světový šampionát a za rok hry v Pchjongčchangu.

Unikátní atmosféra! Tisíce diváků v Novém Městě hnaly Koukalovou ke zlatu
Video se připravuje ...

"Gábina ale začíná být i v luxusním postavení. Nevím, kolik lidí od ní čeká, že letos vyhraje křišťálový glóbus, takže si může každý závod užívat. O to emotivnější je asi toto vítězství, že se nemusí stresovat glóbem," myslí si Rybář.

Snad se nepřejíme, říká Rybář

Vítězství Koukalové zakončilo na "zlatou" neděli zlatou tečkou čtyři dny biatlonu, které v Novém Městě navštívilo 123 500 lidí. "Z toho mrazí v zádech. Nedá se říct, že by to bez toho nebylo ono, ale takový závod je jednou za život," řekl Rybář.

Emotivní ale nebyla jen výhra Koukalové. Silným zážitkem pro všechny byl sobotní stíhací závod mužů, v kterém Ondřej Moravec zlomil zbraň. "Byl fakt nastavený na podium a najednou bylo všechno pryč, ale všechny tribuny přesto skandovaly jeho jméno a vítaly ho v cíli, jako kdyby zvítězil. To byla nádhera," řekl Rybář.

Světový pohár by se měl do Nového Města na Moravě vrátit za dva roky a konat se zde tři sezony v řadě. "Což je úžasný," konstatoval Rybář a dodal: "Byl bych rád, abychom se toho jídla zase nepřejedli, ale pokud bude český biatlon nahoře, věřím, že fanoušci tu budou. Pokud tu budeme mít každý rok Světový pohár, bylo by to pěkné."

SP v biatlonu Nové Město 2016 - aktuality ZDE »

Koukalová: Před závodem mi přišlo, že mám formu tak na procházku
Video se připravuje ...

Koukal: Gábinino zlato? Bylo to dojemné, jako když jsme se zasnoubili
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud