14. ledna 2015 • 15:53

Neskutečné! Češky vládnou biatlonu, opět vyhrály štafetu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S číslem 1 vyrazily na startu, jako první také suverénně projely s náskokem minuty a čtvrt cílem. České biatlonistky jsou k neporažení! Minulý týden ovládly štafetu v Oberhofu, dnes přidala čtveřice Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková další prvenství v Ruhpoldingu.



Druhé za Češkami skončily Bělorusky, třetí dojely domácí Němky. "Pro nás opět úžasný závod. Holky pokračují ve výsledcích z říše snů. Závod stylem start cíl byl nádherný," řekl šéftrenér Ondřej Rybář v České televizi.

Finišmanka Veronika Vítková si vychutnává cílovou rovinku s českou vlajkouFoto AP Photo

Za trvalého sněžení v Bavorsku rozjela závod s jedničkou na hrudi a znovu na jedničku Puskarčíková. Obě střelecké položky v klidu a strojově přesně "vyčistila" a jela první. "Dala základ vítězství a všechny uklidnila," řekl Rybář. Soukalové předala s náskokem 25 vteřin před Kanadou a Polskem.

"Je to moc hezký pocit. První kolo jsem byla docela zmrzlá, protože během nástřelu pršelo a všechny jsme vymrzly, takže jsem na ležce necítila spoušť, ale naštěstí všechno spadlo," řekla Puskarčíková Radiožurnálu.

Soukalová musela vleže jednou dobít, ale její náskok se neztenčil. Vstoje pak dobíjela dvakrát, ale oba terče náhradními náboji trefila. Chybovaly i soupeřky, a tak Landovou vyslala na trať s více než minutovým vedením před Němkami.

Landová měla vleže velké problémy, dvakrát minula a až posledním nábojem odvrátila trestné kolo. Němka Hinzová tak snížila manko na 30 vteřin. Vstoje ale Landová střílela lépe a udržela pro finišmanku Vítkovou půlminutovou rezervu. "Jitka se už ve štafetě zabydlela," řekl kouč.

Gabriela Soukalová svůj úsek štafety zvládla s přehledem
Gabriela Soukalová svůj úsek štafety zvládla s přehledem

Letos nejlepší česká reprezentantka Vítková střílela sebejistě a rychle, běžela dobře jako její předchůdkyně a nenechala nikoho na pochybách o českém prvenství. Svůj úsek jela osamocena v čele a cílovou rovinku si vychutnala s vlajkou v ruce. "Měla jsem to jednoduché, protože mi holky přivezly luxusní náskok," uvedla Vítková.

Letos nejlepší česká reprezentantka Vítková střílela sebejistě a rychle, běžela dobře jako její předchůdkyně a nenechala nikoho na pochybách o českém prvenství. Svůj úsek jela osamocena v čele a cílovou rovinku si vychutnala s vlajkou v ruce.

České biatlonistky letos září. V prosinci dojely v Hochfilzenu třetí a minulý týden svěřenkyně trenéra Zdeňka Vítka vyhrály zmíněný závod v Oberhofu.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Ženy - štafeta na 4x6 km:
1. ČR (Puskarčíková, Soukalová, Landová, Vítková) 1:23:57,7 (0 trestných okruhů + 9 dobíjení),
2. Bělorusko (Skardinová, Krjuková, Pisarevová, Domračevová) -1:13,3 (0+6),
3. Německo (Preussová, Hildebrandová, Hinzová, Dahlmeierová) -1:39,3 (1+6),
4. Norsko -2:39,2 (0+13),
5. Ukrajina -2:49,7 (0+7),
6. Francie -3:55,3 (0+17).

Průběžné pořadí SP (po 3 ze 6 závodů): 1. ČR 168 b., 2. Bělorusko 156, 3. Německo 139.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud