15. ledna 2015 • 15:45

Biatlonisté na medaili nedosáhli, Moravec dovezl štafetu jako šestý

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští biatlonisté své zlaté ženské kolegyně nenapodobili, na Světovém poháru v Ruhpoldingu dojeli ve štafetě šestí. České kvarteto Michal Krčmář, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec se drželo od začátku na špici, s celkem sedmi chybami na střelnici pak bojovalo o čtvrtou příčku. Závod vyhráli Norové před Německem a třetím Ruskem.



Krčmář dal zapomenout na kotrmelce z minulého týdne v Oberhofu, kde byl na prvním úseku stažen ze závodu, a jel tentokrát výborně. Střelbu vleže i vestoje zvládl čistě i v souboji s nejrychlejšími soupeři a předal Šlesingrovi druhý v balíku devíti štafet.

Šlesingr celkem čtyřikrát dobíjel, lehce ztratil kontakt s čelem a jel pátý s odstupem 49 vteřin na vedoucí Slovince. I Soukup absolvoval opravné rány, přesto držel páté místo, ale zezadu se přiblížily na dohled Francie a Rakousko.

Moravec na závěr bojoval právě s Francií a Rakouskem o 4. až 6. místo, ale vedoucí muž SP Martin Fourcade z Francie a Rakušan Simon Eder se mu vzdálili po stojce. Češi tak dojeli šestí se ztrátou půl minuty na vítěze.

"Asi není komu co vytknout, možná dobíjení u Michala nebo Jardy. Jsme třicet vteřin za prvníma a celá štafeta jela super. Krčmář zaslouží pochvalu, po Oberhofu to tady zvládl na jedničku podtrženou," řekl šéftrenér Ondřej Rybář v České televizi.

Do čela se na třetím úseku dostalo Norsko a domácí Německo. Závěrečnou střeleckou položku zvládl lépe k radosti tribun Simon Schempp, ale Nor Emil Hegle Svendsen ztrácel jen několik metrů a dotahoval se i Rus Andrej Šipulin. V posledním běžeckém kole se Svendsen na Schemppa dotáhl. Před stadionem pak nastoupil a vybojoval pro Norsko štafetové vítězství. Rusko bylo třetí.

SP v biatlonu v Ruhpoldingu (Německo):
Muži - štafeta (4x7,5 km):
1. Norsko (Björndalen, Bjöntegaard, J. T. Bö, Svendsen) 1:09:42,3 (0 trestných okruhů + 8 dobíjení),
2. Německo (Lesser, Birnbacher, Peiffer, Schempp) -4,6 (0+4),
3. Rusko (Garaničev, Lapšin, Volkov, Šipulin) -8,4 (0+8),
4. Francie -23,8 (1+5),
5. Rakousko -24,5 (1+8),
6. ČR (Krčmář, Šlesingr, Soukup, Moravec) -30,8 (0+7).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud