Ivo Pospíšil
5. března 2015 • 04:59

Začíná MS v biatlonu: Kde jsou největší české šance na medaili?

Vstoupit do diskuse
0
  • Mistrovství světa v biatlonu začíná, jak si na něm povedou čeští zástupci?Mistrovství světa v biatlonu začíná, jak si na něm povedou čeští zástupci?FOTO: Barbora Reichová (Sport)

    Konečně! Dlouho vyhlížený světový šampionát v biatlonu dnes začíná ve finském Kontiolahti. A český fanoušek se hned v úvodní den má na co těšit. Na programu je totiž závod smíšených štafet, kde Češi obhajují dva roky starý bronz z domácího MS nebo stříbro z olympijských her. Čtveřice Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec, která vyrazí do dnešního boje, však má ambice i v dalších závodech. A ve hře budou i další čeští závodníci. Podívejte se, jak to s medailovými nadějemi v dalších disciplínách vidí deník Sport.

  • ŠTAFETA ŽEN - 95%

    České biatlonistky opět ukázaly svoji extratřídu České biatlonistky opět ukázaly svoji extratříduFoto Reuters

    Termín: 13. 3. 2015 (17.15)

    Distance: 4x6 km

    Čeští zástupci: Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Eva Puskarčíková, Jitka Landová

    Pozice mimo stupně vítězů by byly velkým zklamáním. Vždyť letos v této disciplíně stanulo české kvarteto pokaždé na stupních vítězů a dominuje SP (3x vítězství, 1x stříbro, 1x bronz). Pokud by nenastal totální propadák, získají Češky i Malý křišťálový globus.

  • SMÍŠENÁ ŠTAFETA - 90%

    Česká smíšená štafeta se v Novém Městě na Moravě chlubí stříbrnými medailemi Česká smíšená štafeta se v Novém Městě na Moravě chlubí stříbrnými medailemiFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 5. 3. 2015 (17.15)

    Distance: 2x6 km ženy/2x7,5 km muži

    Čeští zástupci: Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr, Ondřej Moravec

    Hned první, úvodní disciplína na MS přináší velkou medailovou víru. Nejen, že každý člen smíšené štafety figuruje v první desítce SP, ale Češi obhajují dva roky starý bronz z MS v Novém Městě na Moravě nebo dokonce stříbro z OH v Soči.

  • SPRINT ŽENY - 85%

    Veronika Vítková se raduje z bronzové medaile ze sprintu v Novém Městě na Moravě Veronika Vítková se raduje z bronzové medaile ze sprintu v Novém Městě na MoravěFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 7. 3. 2015 (16.30)

    Distance: 7,5 km

    Čeští zástupci: Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Eva Puskarčíková, Jitka Landová, Barbora Tomešová

    Pokud nechybuje na střelnici, je to pro Veroniku Vítkovou oblíbená disciplína. Hned třikrát stanula na bedně a je to i jediný individuální podnik, v němž vyhrála (Oberhof). Pozor i na Gabrielu Soukalovou, která se letos na kratších distancích cítí lépe (vyhrála v Pokljuce).

  • ZÁVOD S HROMADNÝM STARTEM ŽEN - 80%

    Gabriela Soukalová přijíždí na střelnici ve sprintu SP v Novém Městě na Moravě Gabriela Soukalová přijíždí na střelnici ve sprintu SP v Novém Městě na MoravěFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 15. 3. 2015 (13.30)

    Distance: 12,5 km

    Čeští zástupci: Veronika Vítková, Gabriela Soukalová

    Rozlučka s posledním dnem MS může chutnat po medailích. Od začátku nového roku v něm Veronika Vítková pokaždé stála na stupních vítězů (2. místo – Oberhof, 3. místo – Ruhpolding) a potvrzuje, že ji kontaktní závody založené na běhu letos sedí.

  • ZÁVOD S HROMADNÝM STARTEM MUŽŮ - 75%

    Michal Šlesingr se ve vytrvalostním závodu v Norsku umístil v TOP desítce Michal Šlesingr se ve vytrvalostním závodu v Norsku umístil v TOP desítceFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 15. 3. 2015 (16.15)

    Distance: 15 km

    Čeští zástupci: Ondřej Moravec, Michal Šlesingr

    Michal Šlesingr v této disciplíně prohrál vítězství v Ruhpoldingu o centimetry na cílové rovině (skončil třetí). Ondřej Moravec je zde zase bronzovým olympijským medailistou. Vřavu pro třicet nejlepších závodníků mají oba rádi, umí zde ukázat tvrdé lokty.

  • STÍHACÍ ZÁVOD ŽEN - 75%


    Jitka Landová na střelnici Jitka Landová na střelniciFoto Český biatlon/Petr Slavík

    Termín: 8. 3. 2015 (16.00)

    Distance: 10 km

    Čeští zástupci: Veronika Vítková?, Gabriela Soukalová?, Eva Puskarčíková?, Jitka Landová? Barbora Tomešová?

    Pravidlo číslo jedna, vše se odvíjí od umístění a případné ztráty ze sprintu. Protože v něm však Češky zatím mají dobré výsledky, mohou mít velkou šanci uspět i ve stíhacím závodě. Zde zatím na stupně vítězů v sezoně čekají – že by správná chvíle?

  • VYTRVALOSTNÍ ZÁVOD ŽEN - 70%

    Česká biatlonistka Eva Puskarčíková Česká biatlonistka Eva PuskarčíkováFoto Barbora Reichová Sport

    Termín: 11. 3. 2015 (17.15)

    Distance: 15 km

    Čeští zástupci: Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Eva Puskarčíková, Jitka Landová, Barbora Tomešová

    I zde mají české ženy příležitost, ale ze všech závodů, jim tento teď sedí nejméně. Přestože Vítková skončila třetí v Oslu, může se více opřít o svůj běh než střelbu, na níž je tato disciplína postavena. U Gabriely Soukalové je zase otázka, jak ji běžecky ovlivní dlouhá trasa – 15 km.

  • VYTRVALOSTNÍ ZÁVOD MUŽŮ - 65%

    Jaroslav Soukup bojuje v Norsku o medaili Jaroslav Soukup bojuje v Norsku o medailiFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 12. 3. 2015 (16.30)

    Distance: 20 km

    Čeští zástupci: Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík

    V případě přesné střelby, šance pro české muže. Michal Šlesingr bral letos v této disciplíně poprvé třetí místo, podruhé skončil osmý. A je to i příležitost pro comeback Jaroslava Soukupa, který před třemi lety získal v tomto závodě na MS bronz.

  • SPRINT MUŽŮ - 60%

    Ondřej Moravec ve smíšené štafetě v Novém Městě na MoravěFoto Barbora Reichová (Sport)

    Termín: 7. 3. 2015 (13.00)

    Distance: 10 km

    Hlavní naděje: Ondřej Moravec, Michal Šlesingr, Jaroslav Soukup, Michal Krčmář, Tomáš Krupčík

    Slova Ondřeje Moravce tesat do kamene: „Pokud v současném rozložení nestřelíte dvakrát nulu, nemáte šanci do desítky. Právě velká konkurence snižuje možnou šanci českých mužů na úspěch. A to i přesto, že Moravec v úvodu sezony skončil v této disciplíně druhý.

  • STÍHACÍ ZÁVOD MŮŽŮ - 60%

    Český biatlonista Michal Krčmář při sobotní štafetě na MS v Novém Městě na Moravě Český biatlonista Michal Krčmář při sobotní štafetě na MS v Novém Městě na MoravěFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Termín: 8. 3. 2015 (13.15)

    Distance: 12,5 km

    Čeští zástupci: Ondřej Moravec?, Michal Šlesingr?, Jaroslav Soukup?, Michal Krčmář?, Tomáš Krupčík?

    A zase, vše se odvíjí od umístění, případně ztráty českých zástupců po sprintu. Faktem ale je, že nejlepší české mužské umístění ve stíhacím závodě je Moravcovo páté místo z Pokljuky. Stačí nepovedený sprint a šance v natřískaném poli úměrně klesá…

  • ŠTAFETA MUŽŮ - 50%

    Biatlonista Michal Šlesingr skončil desátý v dnešním sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu. Další český závodník Ondřej Moravec dojel třináctý. Biatlonista Michal Šlesingr skončil desátý v dnešním sprintu Světového poháru v Ruhpoldingu. Další český závodník Ondřej Moravec dojel třináctý.Foto archiv Českého biatlonového svazu

    Termín: 14. 3. 2015 (16.30)

    Distance: 4x7,5 km
    Hlavní naděje: Michal Krčmář, Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Ondřej Moravec

    Na stupních vítězů stanuli naposledy při SP v Soči 2013. A když byli letos blízko v Oslu, popravily je nečekané chyby Michala Šlesingra na třetím úseku. V nabité společnosti ostatních zemí budou primárně cílit spíše na první šestku.

    DALŠÍ ZAJÍMAVOSTI A INFORMACE O SVĚTOVÉM ŠAMPIONÁTU V BIATLONU ČTĚTE VE ČTVRTEČNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud