Ivo Pospíšil
5. března 2015 • 13:09

Češi mohou jet o zlato, míní v zahraničí. Pomstí se Norům?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Vyrazí do boje, a byť o tom nemluví nahlas, vnitřně si přejí, aby dnes večer slavili první medaili z biatlonového MS. Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Michal Šlesingr a Ondřej Moravec zabojují ve smíšené štafetě. Podaří se jim srovnat se zrádnou tratí? A vrátí třeba porážku Norům, kteří v Kontiolahti startují ve zcela stejném složení jako v Novém Městě na Moravě?



Před měsícem Ondřej Moravec viděl na cílové rovince v Novém Městě na Moravě, jak Tarjei Boe bere vlajku a jede s ní do cíle. „Bylo by už nefér, kdybych na něj už v tu chvíli něco zkoušel,“ přiznal pak český biatlonista a závod dokončil jako druhý.

Teď může (nejen) pro něj přijít čas odvety. Na mistrovství světa.

Pokud na začátku února startovali Češi se složením Vítková, Soukalová, Šlesingr, Moravec, pak favorizovaní Norové zvolili i o měsíc později stejné kvarteto: Fanny Hornová, Tiril Eckhoffová, Johannes Boe a Tarjei Boe (nastupují tedy bez Svendsena a Bjoerndalena).

„Podle našeho názoru mohou Češi klidně bojovat o zlato. Pokud budou mít štěstí při střelbě Vítkové, mohou si vytvořit i náskok, neboť Vítková je na prvním nejrychlejší. Soukalová může toto tempo držet a Šlesingr s Moravcem udržet až do cíle. Český trenér a média dobře ví, že smíšená štafeta je jejich jednou z největších šancí na medaili, takže budou připraveni,“ píše například server Biatlonnews.com.

Mezi spolufavority se řadí i Francouzi, kteří nasazují pro závěrečný úsek elitního Martina Fourcada.

„Ve hře je čtrnáct medailí a my je chceme všechny,“ vyhlásil například francouzský trenér Stephane Bouthiaux.

Naopak zajímavé složení je na německé straně, kde chybí Franziska Hildebrandová (5. místo v SP), Laura Dahlmeierová (14. místo v SP) nebo Simon Schempp (2. místo v SP) s Arndem Peifferem (19. místo v SP), kteří měli poslední závody skvělou formu.

Naopak je nahradí Benedikt Doll či Daniel Boehm.

Jak se Češi poperou s nimi i s tratí, která se v nezvykle teplých finských podmínkách boří a ani sůl na ní nereaguje, se uvidí už od 17.15.

V JAKÉM SLOŽENÍ NASTOUPÍ HLAVNÍ SOUPEŘI

Norsko: Hornová, Eckhoffová, J. Boe, T. Boe

Francie: Bescondová, Dorin Habertová, Beatrix, M. Fourcade

Rusko: Romanovová, Podčufarová, Tsvetkov, Šipulin

Německo: Kummerová, Preussová, Boehm, Doll

Itálie: Wiererová, Oberhoferová, Windisch, Hofer

Ukrajina: Džymová, Valj Semerenkov, Semjonov, Pidrušnij

Rakousko: Hauserová, Innerhoferová, Grossegger, Eder

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud