Ivo Pospíšil
6. března 2015 • 11:11

Bylo zlato v ohrožení? Moravcovu zbraň museli před startem spravit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FINSKA | Ještě na nástřelu před závodem, půl hodiny před startem smíšených štafet na MS, se otáčel na šéftrenéra Ondřeje Rybáře. Chvilku se s ním bavil, když ten si od něj na chvíli půjčil zbraň a pár minut s ní manipuloval. „Měnil jsem mu tam kolečko. Měl tam totiž méně světla,“ vysvětloval Rybář. Trable s průhledítkem u dioptru na poslední chvíli vyřešil dokonale, Moravec později dofinišoval ke zlatu.



Tradiční nástřel se u Ondřeje Moravce změnil v netradiční zážitek. Pár chyb při střelbě na nečisto, pár slov s šéftrenérem Ondřejem Rybářem a najednou bylo potřeba řešit nepříjemný problém.

„Nemáte zapalovač?“ obrátil se Rybář na své kolegy.

Problém byl u českého biatlonisty v průhledítku zbraně. „Ten kroužek máte otočný, kdy si můžete zvětšovat, podle toho jaká je světlost,“ vysvětloval bývalý reprezentační biatlonista a mistr světa z roku 2005 Roman Dostál. A Moravec tam měl v dioptru světla méně.

„Měnil jsem mu tam kolečko. Měl tam totiž méně světla,“ přiznal Rybář.

Proč ale sháněl zapalovač? „Abych to očmoudil. Dělal jsem to fixem, ale ono je to tam lesklé, zatímco zapalovač to začoudí,“ vyprávěl později reprezentační šéftrenér, který nakonec problémovou součástku radši celou vyměnil.

Páteční Sport Magazín nabízí exkluzivní materiál s českými biatlonistkami
Páteční Sport Magazín nabízí exkluzivní materiál s českými biatlonistkami

V klíčovou chvíli se projevil jako zdatný opravář. Po pár minutách mu malorážku vrátil a Moravec na něj od střelnice za chvíli houkl: „Už je to dobrý, terč je perfektně čistý. Vidím přes to dobře,“ řekl a po chvíli oblékl bundu, na dálku si s  Gabrielou Soukalovou bouchl zatnutou pěstí a odjel na start.

„Tohle nedělám moc rád, zvlášť v závodní den,“ obával se ještě v tu chvíli Rybář. Zbytečně. Za hodinu a půl se Moravec vřítil do cílové rovinky s českou vlajkou v ruce... A mohla vypuknout zlatá euforie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud