4. srpna 2015 • 09:37

Soukalové a Vítkové ubyla soupeřka. Domračevová vypouští sezonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězda uplynulého ročníku Světového poháru v biatlonu Darja Domračevová z Běloruska se rozhodla vypustit celou příští sezónu. Oznámil to dnes běloruský sportovní server Pressball. Důvodem je vyčerpání a onemocnění mononukleózou, které osmadvacetiletá sportovkyně prodělala v červenci.



Domračevová v prohlášení uvedla, že o sportovní pauze uvažovala už na konci minulé sezóny, v plánu ale měla vypustit jen několik startů. Červencové onemocnění mononukleózou ale prý pochopila jako signál vyčerpaného organismu.

"Tělo nelze obelhat. Mononukleóza mě přivedla na myšlenku vypustit celou sezónu 2015/16. Jsem přesvědčena, že mi to prospěje, umožní obnovit síly a najít motivaci pro příští rok," konstatovala velká soupeřka českých biatlonistek Veroniky Vítkové a Gabriely Soukalové .

V minulé sezóně Domračevová, trojnásobná olympijská vítězka ze Soči, poprvé v kariéře získala velký křišťálový globus za celkové vítězství ve Světovém poháru. Na mistrovství světa ve finském Kontiolahti ale na žádnou medaili nedosáhla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud