Ivo Pospíšil
4. září 2015 • 13:44

Jedinečná šance: Soukalová a spol. se předvedou doma na kolečkách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gabriela Soukalová, Ondřej Moravec, Veronika Vítková i Michal Šlesingr. Ti všichni budou o víkendu k vidění. Zima je sice ještě daleko, stejně jako sníh, ale v Letohradu se o víkendu chystá mistrovství republiky v biatlonu na kolečkových lyžích. „Bude to super prověrka,“ říká Moravec. V sobotu jsou na plánu sprinty, v neděli zase stíhací závody.



Horko venku sice konečně trochu polevilo, ale přesto ani v tomto období nechybí lyže, hůlky a puška na zádech. Letohrad od zítra hostí MČR biatlonu na kolečkových lyžích.

„Kolem tratí a střelnice jsme postavili tři mobilní tribuny, k dispozici je divácký stan i bohatý doprovodný program,“ říká ředitel závodů Vlastimil Jakeš. „Současně jsme i trochu upravili závodní program, a to tak, aby nám mistrovské sprinty i stíhací závody gradovaly.  Znamená to, že závody začneme dorosteneckými kategoriemi a dospělí, včetně našich reprezentantů, budou startovat po poledni na závěr jednotlivých bloků.“

A že půjde o velkou show. Účastnit se ji totiž budou všichni nejlepší, od Gabriely Soukalové , přes Veroniku Vítkovou a Ondřeje Moravce i po Michala Šlesingra. V sobotu jsou v plánu sprinty, v neděli zase stíhací závody.

„Přímo do finále bude nasazeno pět nejlepších mužů a žen ze sprintu, tři nejlepší junioři a juniorky a jeden dorostenec a dorostenka,“ vysvětluje Vlastimil Jakeš. „Chceme, aby ve finále startovali Ti nejlepší, proto máme připravené i divoké karty.“

Čeští reprezentanti se navíc do Česka vrátili ze soustředění ve Francii, kde se podle trenéra Ondřeje Rybáře věnovali právě jízdě na kolečkových lyžích, ale i střelbě nebo síle.

„Po tvrdých testech tak možná do mistrovských závodů půjdou všichni trochu unavení. Naším záměrem však je v této fázi přípravy simulovat zimní zátěž, kdy na sebe jednotlivá kola Světového poháru také navazují. Takže další testy a závody nás čekají ještě po šampionátu v Letohradě,“ říkal Rybář.

Domácí šampionát je však velkou výzvou. „Pro nás je to na dlouhou dobu jediná možnost, jak se ukázat našim fanouškům. Vždyť tuto zimu u nás není Světový pohár,“ říká trojnásobný medailista z MS v Kontiolahti, Ondřej Moravec,

„Poslední závod během testů jsem vyhrál, tak na tom snad nejsem špatně. Navíc se těším na skvělou atmosféru, která vždy v Letohradě panuje. A také reálné závody a testy, to je rozdíl. Nervozita stoupne z deseti na sto procent. Už se moc těším,“ dodal.  

Program MČR na KL 5. - 6. 9. 2015

Sobota 5.9. :

10:30 start sprintu (dorostenecké kategorie)

13:00 start sprintu (juniorské kategorie a dospělí)

19:00 vyhlášení výsledků závodů ve sprintu

20:45 start I. rozjížďky supersprintu

Neděle 6.9. :

10:30 start stíhacích závodů (dorostenecké kategorie)

13:00 start stíhacích závodů (juniorské kategorie a dospělí)

15:00 vyhlášení výsledků stíhacích závodů

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud