12. prosince 2015 • 14:47

Smolařka Soukalová zapomněla hůlku: Očíčkem jsem minula cvakátko!

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z HOCHFILZENU | Biatlonistka Gabriela Soukalová dál září a vede celkové pořadí Světového poháru. A v sobotní stíhačce na 10 km v Hochfilzenu to mohlo být ještě lepší, než konečné třetí místo – kdyby si česká závodnice nevybrala svoji tradiční porci smůly, tentokrát v podobě „zapomenuté“ hůlky na střelnici.



Soukalová od začátku zlepšovala svoji osmou pozici na startu a po druhé střelbě už byla čtvrtá. Právě tady ale prožila nepříjemný okamžik. Sice odstřílela suverénně bez chyby, jenže při odjezdu ze své pozice jí spadla hůlka, pro kterou se musela vracet.

„Zapíchla jsem ji do koberce a zůstala tam,“ vysvětlovala pak Soukalová zdržení. Závodnice používají na hůlky speciální naklikávací systém s poutkem na rukavici. „Tím očíčkem a rukavicí jsem minula to cvakátko,“ snažila se vedoucí žena SP popsat své problémy.

„Prostě se mi to vysmeklo, jednu ruku jsem si nacvakla hned, tu druhou ne a odjela jsem. Ještě jsem se musela dvakrát otáčet a vracela se. Těch pět vteřin pak chybělo v cíli,“ litovala Soukalová. Na druhou Němku Maren Hammerschmidtovou ztratila totiž právě 5,2 vteřiny.

I tak ale Soukalová předvedla další skvělý výkon a navýšila náskok v čele SP už na 16 bodů a v příštím závodě opět pojede se žlutým číslem. „Každý závod, který mohu jet v tom čísle, mi dodává sebevědomí a zároveň velkou motivaci,“ uvedla.

Gabriela Soukalová dojíždí jako třetí ve stíhačce SP v rakouském Hochfilzenu
Gabriela Soukalová dojíždí jako třetí ve stíhačce SP v rakouském Hochfilzenu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud