Ivo Pospíšil
20. prosince 2015 • 22:07

Návrat žluťáska? To je bonus, září Soukalová. Teď dojde na cukroví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skončila druhá, po závodu s hromadným startem byla totálně grogy, ale na tváři přesto vykouzlila úsměv jako sluníčko. Aby ne, biatlonistka Gabriela Soukalová se po denní odmlce vrátila do pozice jedničky Světového poháru. Do roku 2016 tak vstoupí se žlutým číslem na hrudi, i to bude křičet do světa, že Gabriela Soukalová je prostě nejlepší! „Jsem hrozně šťastná,“ hlásila závodnice.



Chtěla zajet dobrý závod, ničím dalším se nestresovala, jak už je u Soukalové obvyklé. „Že je z toho žluťásek, to je bonus. Nevěřila jsem tomu, ale každopádně je to fajn,“ rozzářila se.

Sezonu má zatím báječnou, vždy skončila v první desítce. Sama nad tou zářnou bilancí kroutí hlavou. „Přiznávám, že mě ta vyrovnaná bilance udivuje. Je třeba brát všechno s pokorou, sezona je teprve ve třetině,“ brzdí euforii pohledná biatlonistka.

Tím, že by svůj comeback do žlutého, podtrhla triumfem v nedělním závodě, si nelámala hlavu. Přitom po třetí střelbě závodu s hromadným startem vládly právě Soukalová s parťačkou Vítkovou.

„Bylo mi celkem jasné, že před nás někdo po té střelbě půjde, protože biatlonových vítězů po třetí položce už byly tisíce. Důležité je to však v cíli,“ mávne jen tak rukou. Ale na výsledku jí záleželo. „Proto jsem se celé čtvrté kolo soustředila na závěrečnou položku a jsem moc vděčná Veronice, že ho pro mě odtáhla,“ děkuje kolegyni z reprezentace.

Štěstí se u Soukalové mísí s vyčerpáním. Nebojí se přesně pojmenovat, jak se cítí. Přizná, že je unavená, nejen po těle, ale i v hlavě. „Potřebuji vypnout. Ale nějaké úplné povalování mě nečeká,“ prohlásí. Život si o Vánocích přesto osladí. „Na cukroví určitě dojde,“ usměje se.

Rozhovor s Gabrielou Soukalovou čtěte v pondělním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud