27. prosince 2015 • 11:19

ÚLEVA. Nové Město chce závody IBU v biatlonu uspořádat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Organizátoři v Novém Městě na Moravě vsadili na předpověď počasí, která slibuje po Novém roce ochlazení a uspořádají 9. a 10. ledna závody biatlonového Poháru IBU. Své rozhodnutí dnes oznámili Mezinárodní biatlonové unii.



"Rozhodli jsme se jít do rizika. Mrznout by mělo na základě dlouhodobé předpovědi počasí už od 30. prosince," řekl ČTK prezident České biatlonové unie a předseda organizačního výboru v Novém Městě Jiří Hamza. Podle meteorologů by už od začátku ledna měly teploty na Novoměstsku klesnout až k minus deseti stupňům Celsia, což umožní výrobu technického sněhu.

"Biatlonový závod chceme uspořádat i vzhledem k naší kandidatury na pořádání mistrovství světa. Potřebujeme si také připravit tratě pro závod Světového poháru v běhu na lyžích, který se uskuteční ve Vysočina aréně 23. a 24. ledna. Chceme využít nově vybudovaný zásobník sněhu," uvedl Hamza.

Osmidílný Pohár IBU má v Novém Městě svou čtvrtou zastávku. V sobotu 9. ledna je na programu od 10:00 závod žen na 15 kilometrů a od 13:30 závod mužů na 20 kilometrů. V neděli 10. ledna začne v 10:00 sprint žen na 7,5 km a ve 13:00 sprint mužů na 10 kilometrů. Po oba dny mají diváci vstup zdarma.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud