10. ledna 2016 • 17:45

Moravec slavil s palcem v puse. Otcovství mu dodalo nový náboj

Autor: ivp, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když projížděl cílem, strčil si do pusy palec jako dudlík. Novopečený otec Ondřej Moravec oslavil návrat na stupně vítězů ve Světovém poháru stylově. „Byl to vzkaz nejen pro dceru, ale i manželku,“ culil se po druhém místě v závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu.



Jako jediný odstřílel celý závod bez jediné chybičky a skvělý výkon na střelnici ho katapultoval na druhé místo za vedoucího muže SP Martina Fourcada, navíc s pěkným náskokem na třetího Nora Tarjeiho Bö. Moravec tak mohl vymýšlet originální oslavu už na trati.

„Už asi tři sta metrů před cílem jsem přemýšlel, co tak udělám. Měl jsem na to dost času a byl to vzkaz nejen pro dceru, ale i manželku,“ hlásil po závodě a chystal se volat domů. „Zatím mi (manželka) jen psala zprávu,“ vykládal Moravec.

Stříbrný Ondřej Moravec jde pogratulovat vítěznému Martinu Fourcadovi
Stříbrný Ondřej Moravec jde pogratulovat vítěznému Martinu Fourcadovi

Otcem se stal před týdnem a v Ruhpoldingu z toho bylo po bídné první části sezony první umístění v první desítce a nakonec i první medaile. „Možná to tam znát je, na psychiku to vliv mít může. Nevím, jestli je to dané, že se nám narodila malá, ale do jisté míry třeba jo,“ přemítal Moravec.

„Není to tak, že by mi spadl kámen ze srdce, že vše vyšlo a dobře dopadlo, toho jsem se nebál, ale je fakt, že mi to dodalo větší klid a motivaci. Člověk má takový větší chtíč a nový náboj. A až malá vyroste, bude mít třeba díky tomu novou hračku,“ smál se jednatřicetiletý trojnásobný olympijský medailista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud