12. února 2016 • 22:48

Že chodí pozdě? Soukalová odstartovala dřív a ještě zapomněla náboje

Autor: ivp, rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nedávno dorazila na poslední chvíli na medailový ceremoniál, její pozdní dobíhání na start před časem obletělo svět. Teď předvedla Gabriela Soukalová opačný kousek – do páteční stíhačky v americkém Presque Isle vyrazila dřív, než měla a musela se bát půlminutové penalizace. Ta naštěstí nepřišla a česká hvězda si dojela pro další triumf. A to i bez rezervních nábojů, které si zapomněla.



Těch pár diváků, kteří dorazili na stíhačku SP biatlonistek, se snažilo vytvořit živou atmosféru už na startu. Gabriele Soukalové , která jako vítězka sprintu vyrážela na trať první, dokonce odpočítávali poslední vteřiny do startu.

Česká závodnice jim ale trochu překazila plány, když se rozeběhla už někdy mezi dvojkou a jedničkou. Evidentně zaskočila i sama sebe, protože se po metru zastavila a ohlížela zpátky. Až pak se rozjela na trať, i když situaci ještě na dálku konzultovala s českým týmem.

Gabriela Soukalová se ohlíží na start, odkud vyrazila o chvíli dřív, než měla
Gabriela Soukalová se ohlíží na start, odkud vyrazila o chvíli dřív, než měla

„Bylo to trochu zmatečný,“ vykládala pak na tiskové konferenci. „Nejdřív jsem se trochu zapovídala na startu a pak jsem zjistila, že nemám rezervní náboje, a pak jsem zjistila, že už za dvě vteřiny mám jet, takže jsem zpanikařila,“ popsala Soukalová, jak podivuhodně odstartovala do závodu.

„Zazmatkovala a celé první kolo se bála, co má dělat. Furt se někoho ptala, ale nešlo nic jiného, než jet dál. Maximálně by dostala půlminutovou penalizaci,“ říkal v rozhovoru pro ČT Vítek a Soukalová se později jen smála: „Já měla strach, že mi někdo řekne, že už vůbec nemusím jezdit.“

Jsem lépe odizolovaná, smála se Soukalová

Do třívteřinové tolerance se ale vešla, navíc v cíli měla na druhou Finku Kaisu Mäkäräinenovou náskok 34 vteřin, takže by zřejmě vyhrála i tak. Českou hvězdu nezastavil ani 17stupňový mráz, kvůli kterému měla na tvářích speciální tejp.

„Myslím, že to mám lépe odizolované než ostatní závodnice, takže to pro mě bylo asi trochu jednodušší,“ smála se Soukalová.

„Ostatní holky v převlékací místnosti se držely za nohy a ruce a byly hrozně promrzlé a klepaly se. Takový problém jsem neměla, ale zima to byla bezkonkurenčně největší ze všech závodů, které jsme v této sezoně měly,“ uznala vítězka 12 závodů SP v kariéře.

„Jsem hrozně šťastná, dvanácté vítězství v mém životě... to pro mě hodně znamená a hlavně mi to hodně pomůže do celkového pořadí. Je to spousta bodů, takže skvělý zážitek,“ těšilo Gabrielu Soukalovou.

Vše o biatlonu a Gabriele Soukalové čtěte zde »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud