Hynek Preisler
19. března 2016 • 19:19

Dojatá maminka Soukalové: Z MS byla smutná, teď si vážně nevěřila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyčerpaná Gabriela Soukalová dojíždí ve stíhacím závodu v Chanty Mansijsku do cíle jako čtvrtá. V tu chvíli se její mamince o téměř čtyři tisíce kilometrů dál doma v Jablonci nad Nisou před televizní obrazovkou derou slzy do očí. Takhle se ven tlačí štěstí. Právě je definitivně jasné, že její dítě vyhrálo Světový pohár.



„Měli jsme co dělat, abychom je zadrželi,“ směje se Gabriela Soukalová starší, která své dceři držela palce před televizí spolu s manželem a vnukem. „Nakonec se nám povedlo nebrečet, ale jsme hrozně šťastní. Navíc manžel je teď nemocný, tak doufám, že to jeho uzdravení urychlí.“ 

Ještě v pátek vpodvečer to nechtěla zakřiknout. „Věděla jsem, jak je to spočítané, a když jsem viděla, jak se závod vyvíjí... Poslední rána mě sice zamrzela, ale jinak to bylo krásné. Věřit jsem ale začala až v cílové rovince. Bylo vidět, že toho má dost a že to tam opravdu vybojovala, nebylo to pro ni jednoduché. Snažila se do poslední chvíle a byla asi ráda, že tam v tom balíčku přijela alespoň takhle,“ všímala si bývalá úspěšná běžkyně na lyžích, která na olympijských hrách v Sarajevu v roce 1984 vybojovala ve štafetě stříbro.

Maminka Gabriely Soukalové: Roztržitost? Bývalo mnohem hůř
Video se připravuje ...

„Byla docela smutná z mistrovství světa, čtvrtá místa jí moc nepřidala, i když to byly krásné výsledky... Jsem ráda, že se to takhle povedlo, i když z posledních sil. Smekám před ní,“ chválí dceru, která po světovém šampionátu bez bedny prohlásila, že si i přes luxusní náskok na křišťálovou cenu už příliš nevěří.

Gabča je takový typ, nevěří si nikdy. Ale to je špatně, protože člověk potom nerozezná, kdy je to vážně a kdy je to pouze zástěrka trémy nebo nervozity. Myslím, že tentokrát si však opravdu nevěřila. Bylo proto výborné, že se jí podařil sprint. To byla pro ni hrozně důležitá chvíle, která odstartovala pocit, že na to má,“ prozrazuje maminka. 

„Zasloužila si to. Když něco děláte naplno a opravdu tomu všechno podřídíte, tak výsledek je vždy hezký. Horší by to bylo, kdyby tomu dávala všechno a výsledky by nebyly. Ale i to se stává. Jsem ráda, že ona je zrovna ten případ, kdy se to podařilo. Globus je odměnou za super výsledky za celou sezonu,“ ví maminka šampionky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud