3. ledna 2017 • 12:15

U biatlonistů řádí chřipka. Vítková vynechá Oberhof, onemocněl i kouč

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonistka Veronika Vítková se nezúčastní nadcházejícího Světového poháru v německém Oberhofu. Čtrnáctá žena průběžného pořadí seriálu prodělala o Vánocích chřipku a teprve se vrací k tréninku. "Uvidíme, jak rychle se vrátí do formy. V Ruhpoldingu už bychom ji potřebovali do štafety," uvedl trenér žen Zdeněk Vítek na webu biatlonového svazu.



V Oberhofu se od pátku do neděle představí Gabriela Koukalová , úřadující vítězka Světového poháru a třetí žena aktuálního hodnocení, která se potloukkla při nedávné exhibici v Gelsenkirchenu. Dále budou startovat Eva Puskarčíková , kterou trápilo nachlazení, Lucie Charvátová a Jessica Jislová.

"Moc na výběr nemáme," řekl Vítek, jenž sám bojoval s nachlazením, a tak biatlonistky trénovaly v Jablonci nad Nisou pod vedením asistenta Jiřího Holubce. Pro pokračování Světového poháru v Ruhpoldingu by Vítek družstvo rád doplnil. "Věřím, že už budeme moci počítat s Veronikou, a uvažujeme i o startu juniorky Markéty Davidové," řekl.

Muži přečkali konec roku 2016 ve zdraví, a tak v Durynském lese, kde začnou čtvrtečním sprintem, pojedou v plné síle. V sestavě jsou Michal Krčmář , Ondřej Moravec , Jaroslav Soukup , Michal Šlesingr a Adam Václavík, který se vrací.

S výjimkou Soukupa se připravovali v Novém Městě na Moravě. "Po třetím kole (Světového poháru) měl drobné žaludeční potíže Ondra Moravec, ale nyní jsou všichni kluci zdraví," řekl trenér Michael Málek.

Příprava žen i mužů byla zaměřena na objem a sílu. "Čekají nás tři náročná kola Světového poháru, ze kterých vzejde nominace na mistrovství světa, a sportovci musí mít odkud brát energii," uvedli trenéři.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud