10. ledna 2017 • 04:45

Němci o Koukalové: Okouzlující dívka neříká o dopingu jen fráze

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věhlas Gabriely Koukalové už přerostl české hranice. V den, kdy stvrdila své vedení ve Světovém poháru, vítězstvím v hromadném závodu v Oberhofu, vyšel o biatlonové šampionce článek v německém listu Frankfurter Allgemeine Zeitung. V ní se vyzdvihuje postavení prominentní sportovní hvězdy v Česku, i její jasné názory na doping, které se nebojí nahlas vyslovit.



Fenomenální forma Gabriely Koukalové nejde přehlédnout. V Německu, které je tradiční biatlonovou baštou, se o aktuální jedničku mezi závodnicemi s puškou na zádech začínají víc zajímat.

„Je to okouzlující dívka v biatlonovém cirkusu s dokonale stylizovaným vzhedem. Vyhrála dvě stříbra na poslední olympiádě, ovládla Světový pohár, má hodně sponzorů a od svatby s badmintonistou Petrem Koukalem jsou svým způsobem českou verzí Brangeliny,“ odkazují ve Frankfurter Allgemeine Zeitung na slavné hollywoodské manželství Brada Pitta a Angeliny Jolie .

Na Koukalové oceňují v německém listu, který se každý den prodává ve 148 zemích na světě, nejen vynikající výsledky, ale také angažovanost v otázkách kolem dopingu. „Bylo by pro ni snadné říct pár frází a přidat odzbrojující úsměv a radši hovořit jen o sportu,“ připomínají v Německu, že Koukalová se nevyhýbá ani ožehavému tématu, které souvisí především s ruskými sportovci.

Co už provedla Koukalová? Couvala do cíle, odhalilo číslo. Čtěte ZDE>>>

Gabriela Koukalová je nejen vynikající biatlonistka, ale také parádní showmankaFoto Koláž iSport.cz

Sama podporuje iniciativu šedesáti biatlonistů, kteří se v Oberhofu sešli, aby se dohodli na společném postoji. Mezi hlavní mluvčí celé iniciativy patří kolega Koukalové z českého týmu Michal Šlesingr . Rusku hrozí vyloučení celé reprezentace ze Světového poháru.

Koukalová je přesvědčená, že dosavadní postihy jako pokuta ve výši 100 tisíc eur se míjejí účinkem. „To opravdu nikoho nebolí,“ cituje list českou biatlonistku. Sama je připravená podstupovat 25 až 30 dopingových kontrol za rok. „Jsem připravená kdykoliv, protože podporuji čistý sport. Je pro mě důležitější než vítězství,“ uvedla Koukalová.

Gabriela Koukalová je nejen vynikající biatlonistka, ale také parádní showmanka
Gabriela Koukalová je nejen vynikající biatlonistka, ale také parádní showmanka

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud