17. ledna 2017 • 04:50

Otec Koukalové: Byla šikovná i na fotbal. Vždy se snažila vypadat dobře

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední víkend patřil opět Gabriele Koukalové. V obou individuálních závodech v Ruhpoldingu získala druhé místo a udržela si žlutý dres pro vedoucí závodnici Světového poháru. O začátcích kariéry hvězdné biatlonistky promluvil před kamerou iSport Tv její otec Karel Soukal.



Velké nadání bylo na Koukalové znát už odmalička. „Byla šikovná na všechno, hrála výborně i fotbal, atletiku, měla vytrvalost,“ vybavuje si její otec, který ji jako bývalý skokan na lyžích podporoval. Dnešní vynikající výsledky přičítá i tomu, že naplno se začala biatlonu věnovat později, než je tomu obvyklé. „Když se začne později, třeba v patnácti letech, tak to stačí a motivace vydrží déle. Když děti začnou v pěti, je to docela brzy.“

Soukal také svoji dceru v jejím rodném Jablonci sám trénoval, což přinášelo i krizové situace. „Byly tam. Když jsem tlačil na pilu, špatně to snášela, pak jsme se nějak dohodli. Jako moje dítě si ke mně dovolila víc než cizí děti. Občas se to skouslo, někdy jsem vypěnil já, někdy ona, ale nebyl to takový problém,“ vybavuje si Soukal.

Otec Koukalové vzpomíná: Byla šikovná na fotbal i atletiku
Video se připravuje ...

Už v samých začátcích také Koukalová dbala na svůj vzhled, čímž je proslulá i nyní. V cíli ji neuvidíte jinak než s perfektním make-upem. „Když jsem jí vozil do školy, sedla si vedle mě v autě a začala se malovat. Snaží se vypadat vždy dobře, to je asi normální ženská vlastnost,“ usmívá se při vzpomínání.

Jako rodič má v této sezoně zatím hodně důvodů k hrdosti. Koukalová se vešla na stupně vítězů v šesti posledních individuálních závodech Světového poháru. „Doufám, že to není ještě konec. Byl bych rád, kdyby se jí povedlo uspět na mistrovství světa,“ věří Soukal v úspěch na vrcholu sezony, který hostí příští měsíc.

V rodišti Koukalové. Gabča byla zvláštní bohém, vzpomínají v Jablonci
Video se připravuje ...

Unikátní atmosféra! Tisíce diváků v Novém Městě hnaly Koukalovou ke zlatu
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud