20. ledna 2017 • 13:03

Hamza o Koukalové: Někteří lidé se chtěli přiživit na jejím úspěchu

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Hamza, první muž českého biatlonu, byl hostem nového pořadu iSport TV Overtime. Se šéfredaktorem deníku Sport Lukášem Tomkem hovořil mimo jiné o neuvěřitelném boomu, který biatlon v České republice v posledních letech zažívá, i o hvězdě Gabriele Koukalové, který loni vyhrála Světový pohár a v aktuálně sezoně jí patří druhé místo. Řeč přišla i na to, jak se dá její úspěch finančně zhodnotit či jak se v minulosti někteří lidé snažili spojit se jménem slavné šampionky za pár drobných...



Hamza si uvědomuje, že český biatlon právě prožívá zlatý věk. "Každý rok si říkám, že jsme na vrcholu, ale sportovci vždycky ještě něco vymyslí, letos se do toho připletl svěťák v Novém Městě. Reálně už to není kam posunout, maximálně vyšperkovat zlatou olympijskou medailí, která nám ještě schází," prohlásil předseda Českého svazu biatlonu.

Biatlon nechce získané pozice opouštět. "Víme, že přijde horší období, ale nikdy nebudeme chtít padnout na dno, jako se to podařilo běžeckému lyžování, kde se nepodařilo najít nástupce Kateřiny Neumannové a Lukáše Bauera . Biatlon má obrovské talenty, Krčmáře a Václavíka v mužích, Evu Puskarčíkovou a Markétu Davidovou v ženské reprezentaci, ta má dokonce stejný nebo srovnatelný talent jako Gábina," dodal Hamza.

Šéf biatlonu Hamza o Koukalové: Gábina je pro nás poklad shora
Video se připravuje ...

Zamyslel se i nad fenoménem jménem Gabriela Koukalová . "Gabča je poklad, který nám seslali shora. Jak sportovně, tak komunikačně, je to strašně chytrá holka. Ač to v médiích někdy vypadá, že je hodně roztržitá, tak taková prostě je, bez toho by ten její mediální obraz nebyl tak velký. Strašně ji obdivuju, tím, že jí dělám i osobního manažera tak vím, že ten tlak na ní je obrovský a musím smeknout klobouk," řekl Hamza.

Nějakou dobu také zabralo, než Koukalová dokázala svůj potenciál využít i mimo závodní tratě. "Když Gabča měla obrovský úspěch po olympiádě v roce 2014, začalo se kolem točit hodně spekulativních lidí, kteří se chtěli na jejím úspěchu přiživit. Snažili se ho koupit za pár korun. Chvíli trvalo, než jsem jí vysvětlil, že na velké peníze se musí počkat," vysvětlil Hamza. Dnes už jsou kolem ní vztahy nastavené tak, jak si biatlonový funkcionář představoval. "Vyříkali jsme si to, a teď nelituje. Dostala, co si zaslouží, je to hvězda, teď to běží, jak jsme si představovali."

Gabriela Koukalová se objímá s manželem Petrem po svém dalším stříbrném úspěchu
Gabriela Koukalová se objímá s manželem Petrem po svém dalším stříbrném úspěchu

Biatlonový šéf Hamza v pořadu Overtime: Vyhrožovali mi i zastřelením
Video se připravuje ...

V rodišti Koukalové. Gabča byla zvláštní bohém, vzpomínají v Jablonci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud