22. ledna 2017 • 15:58

Bez Koukalové to nejde! Biatlonistky ve štafetě vyhořely, slaví Němky

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Biatlonistkám dnes nevyšla štafeta Světového poháru. V sestavě bez Gabriely Koukalové dojely Lucie Charvátová, Lea Johanidesová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková v Anterselvě až šestnácté. V italském středisku vyhrály Němky před Francouzkami, třetí byla Itálie. Nejlepší česká závodnice a druhá žena pořadí SP Koukalová po náročném programu šetřila síly před nadcházejícím mistrovstvím světa.



Závod rozjela Charvátová a po stojce musela absolvovat jedno trestné kolo. "Vestoje to je pořád loterie. Netuším, kde jsem rány měla, ale nebyla jsem extrémně nervózní nebo vystresovaná," řekla Charvátová v České televizi.

Johanidesové, která se v SP představila po téměř třech letech a poprvé ve štafetě, vyběhla na 16. místě. Na trestné kolo nemusela, ale nestačila na soupeřky běžecky. Předala Vítkové až třetí od konce s odstupem skoro čtyř minut na vedoucí Němky. "Asi špatnej den, motala jsem se," konstatovala Johanidesová.

Puskarčíková a Vítková už neměly šanci s výsledkem podobně jako o den dříve muži nic moc udělat a vytáhly tým alespoň na 16. místo.

Světový pohár v Anterselvě byl posledním před mistrovstvím světa, které v rakouském Hochfilzenu začne 9. února smíšenou štafetou. Český tým zůstane na závěrečnou přípravu právě v Anterselvě.

Ženy - štafeta (4x6 km):

1. Německo (Hinzová, Hammerschmidtová, Hildebrandová, Dahlmeierová) 1:09:12,4 (0 trest. okruhů + 12 dobíjení),
2. Francie (Chevalierová, Braisazová, Bescondová, Dorinová Habertová) -24,2 (0+8), 3. Itálie (Vittozziová, Sanfilippová, Runggaldierová, Wiererová) -33,4 (0+9),
4. Ukrajina -37,5 (0+6),
5. Rusko -1:16,0 (0+5),
6. Bělorusko -1:32,7 (0+7),
...16. ČR (Charvátová, Johanidesová, Puskarčíková, Vítková) -3:52,9 (1+13).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud