2. února 2017 • 11:50

Skvělý start! Naděje Davidová má z ME juniorů i přes chyby první bronz

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Talentovaná české biatlonistka Markéta Davidová získala na úvod domácího mistrovství Evropy juniorek a juniorů v Novém Městě na Moravě bronzovou medaili ve vytrvalostním závodě na 12,5 km. O ještě lepší výsledek ji připravily tři chyby na střelnici, ale i se třemi trestnými minutami dojela třetí o 38 vteřin za vítěznou Němkou Annou Weidelovou, která jako jediná střílela bez zaváhání. Na výborném pátém místě pak dojela i Simona Maříková.



Pro dvacetiletou Davidovou nezačal závod nejlépe, protože po položkách vleže měla na kontě tři trestné minuty. Při stojkách už ale neminula a rychlý běh jí vynesl medaili.

"Běželo se mi docela dobře, což je povzbudivé, protože poslední týden jsem se necítila nejlépe," řekla v cíli Davidová, jež si vyzkoušela tratě v Novém Městě už při prosincovém Světovém poháru.

Markéta Davidová získala na úvod mistrovství Evropy juniorů bronzovou medaili ve vytrvalostním závodě
Markéta Davidová získala na úvod mistrovství Evropy juniorů bronzovou medaili ve vytrvalostním závodě

"Dvě chyby vleže při druhé položce mě mrzely, ale nestresovaly mě. Do vytrvalostních závodů totiž nechodím s myšlenkami na nejlepší. Je to královská disciplína a já ještě nejsem tak dobrá střelkyně. S výsledkem jsem maximálně spokojena," uvedla Davidová. Své hlavní naděje upírá k víkendovým sprinterským závodům.

Maříkové se podařilo naplnit tajné přání. "Chtěla jsem konečně dosáhnout na nějaký lepší výsledek. Jsem posledním rokem juniorka a stojím před rozhodnutím, co dál," uvedla Maříková, kterou trápí dlouhodobé zdravotní problémy s páteří a před sezonou ještě podstoupila operaci slepého střeva. "Tréninkové manko se mi podařilo dohnat, vyšla mi dnes i střelba. Uvidím, jak dnešní výsledek ovlivní moje další rozhodování," dodala Maříková.

ME juniorek a juniorů v biatlonu v Novém Městě na Moravě:

Juniorky (12,5 km):
1. Weidelová (Něm.) 42:00,3 (0 trest. minut), 2. Begueová (Fr.) -10,7 (1), 3. Davidová -38,0 (3), ...5. Maříková (ČR) -55,0 (1), 42. Jurčová -4:58,9 (2), 60. Tkadlecová -7:37,2 (6), 72. Luxemburgová (všechny ČR) -8:58,7 (4).

13:00 junioři (15 km).

 


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud