10. března 2017 • 08:53

Návrat do medailového Kontiolahti. Bydlíme také tam, kde dřív, říká Rybář

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před dvěma lety zde brali čtyři medaile v rámci mistrovství světa. Minulý týden tu Ondřej Moravec vyhrál IBU Cupu první a druhé místo. A teď zde budou útočit na další úspěchy. „Dokonce bydlíme i ve stejném hotelu co předloni,“ podotýká Ondřej Rybář před dnešními sprinty v SP v Kontiolahti. Gabriela Koukalová zde bude třeba bránit druhé místo před domácí Kaisou Mäkäräinenovou.



Chystá se mezi nimi boj. Nejen o malý křišťálový globus ve sprintech, kde je mezi sebou dělí 17 bodů, ale i o druhé místo ve Světovém poháru, kde Gabriela Koukalová má před Kaisou Mäkäräinenovou náskok 38 bodů.

„Co však Kaisa ztratí ve střelbě, dovede často dohnat na trati,“ přiznala česká reprezentantka pro oficiální stránky biatlonového svazu před dnešními úvodními závody v SP v Kontiolahti.

Jde však o destinaci, která Čechům v posledních sezonách seděla. Na MS zde urvali čtyři medaile a stejně ve formě se předvedl i minulý týden Ondřej Moravec , který v rámci IBU Cupu skončil první ve vytrvalostním závodě a druhý ve stíhacím závodě.  

Vzpomínky to jsou určitě krásné, příjemné, dokonce bydlíme i v tom samém hotelu, jako předloni, ale my se nyní musíme koukat dopředu,“ vyprávěl šéftrenér Ondřej Rybář.

Co se však týká podmínek, ty českým reprezentantům při včerejším tréninku seděly.

„Naštěstí nám tady už nemrzne tolik, jako před týdnem během IBU Cupu. Teplota se přes den pohybuje kolem tří stupňů pod nulou, je slunečno, ale také trochu pofukuje. To určitě může udělat střelnici trochu nevyzpytatelnou. Pro nás ale bude důležitý každý výsledek,“ dodal Rybář.

Program SP v Kontiolahti  
Dnes:  14.30   sprint mužů
   17.45   sprint žen
 Zítra:  12.00   stíhací závod mužů
   15.15   stíhací závod žen
 Neděle:  13.30   smíšená štafeta dvojic
   16.15   smíšená štafeta


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud