15. června 2017 • 17:05

Biatlonisté Moravec s Krčmářem vyměnili běžky za skialpy

Autor: tps
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celou zimu dřeli biatlonisté Ondřej Moravec a Michal Krčmář na horách, vybojovali medaile na Světových pohárech i mistrovství světa a ani po náročné sezóně úplně nevypnuli a spojili odpočinek s prací. Pro relax zvolili úspěšní biatlonisté rakouské údolí Rauris, kde si dopřáli dvanáctikilometrovou túru na skialpech na vrchol Hoher Sonnblick, vysoký 3 106 m. n. m. Zároveň tak dokonale otestovali oblečení z nové zimní kolekce ALPINE PRO.



Olympijský medailista Ondřej Moravec vyráží na skialpy po sezóně pravidelně. „Hory miluju. Je to ideální místo na to, aby člověk úplně vypnul a nemusel na nic myslet. Prostě jen jdu, pozoruju ty krásné kopce a říkám si: Škoda, že to nemáme doma,“ popisuje.

Oproti Ondřejovi Moravcovi je Michal Krčmář skialpový benjamínek. V zahraničí byl na skialpové túře vůbec poprvé.

„Měl jsem z toho výstupu trošku respekt. Přeci jen se skialpy nemám takové zkušenosti jako Ondra, ale byl s námi zkušený horský vůdce Pepek Milfait, který nám ukázal bezpečné trasy i sjezdy a měl vše plně pod kontrolou. Při prvním volném sjezdu v prašanu jsem si v prvních čtyřech obloucích nebyl úplně jistý, ale pak jsem si to začal užívat. Vystoupat do 3 106m po svejch je neskutečný zážitek. Je to pro mě relax, i když částečně nějaká ta dřina. Člověk si toho váží mnohem víc,“ komentuje svou premiéru Michal Krčmář.



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud