25. října 2017 • 21:10

Olympijská naděje pro Koukalovou? Biatlonistka jede do Finska za týmem

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak přece! Fanouškům biatlonu, kteří od začátku podzimu trnou, že Gabrielu Koukalovou neuvidí závodit na olympiádě v korejském Pchjongčchangu, svitla naděje. Úřadující mistryně světa ve sprintu a loňská vítězka Světového poháru, která od června nemůže naplno trénovat kvůli potížím s lýtkovými svaly, se připojí k českému týmu na soustředění ve finské Imatře.



„Neodjela na sever s ostatními, ale vyrazí za nimi o dva dny později,“ potvrdil ve středu mluvčí českého biatlonu Tomáš Hermann.

Koukalová se donedávna připravovala sama v Rakousku a teď tedy přichází změna. Nastala ale nejen u ní. Plány přehodnotil celý reprezentační tým, když namísto do tunelu v německém Oberhofu vyrazil do Imatry, která leží u hranic s Ruskem a kde je připravený čtyřapůlkilometrový okruh. „Díky dobrým podmínkám ve Finsku zařadil šéftrenér Ondřej Rybář lyžování v přírodě,“ vysvětlil Hermann.

To, že Koukalová vůbec váží cestu do Finska, je jistě dobrá zpráva, Hermann ale upozornil, že majitelka dvou stříbrných olympijských medailí ze Soči ještě nemá vyhráno a bude záležet i na tom, jak se bude na severu cítit. „Stále má svůj vlastní režim a svůj tréninkový program. Někde by nejspíš stejně lyžovala a ve Finsku bude součástí kolektivu. Nebude jen sama, jak byla před nedávnem na Dachsteinu, když se ostatní připravovali ve slovinské Pokljuce,“ doplnil mluvčí.

Koukalová má problémy od začátku léta, kdy jí při soustředění v jihomoravských Hnanicích znemožnila trénink bolest lýtkových svalů. Pět týdnů netrénovala vůbec, pak začala, ale na potřebnou úroveň se nedostala. „Přípravu řešíme ze dne na den podle stavu,“ připustil šéftrenér Rybář začátkem října. Zdraví jeho prominentní svěřenkyně a jedné z největších českých nadějí pro olympiádu v Pchjongčchangu řešil i známý fyzioterapeut sportovců Pavel Kolář, který zjistil, že problémy způsobilo přetížení achilovek.

Světový pohár biatlonistů začne ve švédském Östersundu přesně za měsíc 26. listopadu. I kdyby Koukalová start sezony nestihla, do olympiády zbývají ještě víc než tři měsíce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud