29. listopadu 2017 • 18:45

Výborná Puskarčíková vystřílela 7. místo, Slovenka kousek za bronzem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eva Puskarčíková v úvodním individuálním závodě nové sezony Světového poháru v Östersundu naznačila, že české biatlonistky by se nemusely ztratit ani bez zraněné Gabriely Koukalové. Šestadvacetiletá Puskarčíková odstřílela vytrvalostní závod na 15 km bez chyby, což jí stačilo nakonec na vynikající sedmé místo. Veronika Vítková udělala dvě chyby a dojela dvanáctá. Na stupně vítězů dlouho útočila Slovenka Paulína Fialková, jeden minutý terč na poslední střelecké položce ji ale nakonec odsunul na pátou příčku. Z triumfu se radovala poprvé v kariéře Běloruska Naděžda Skardinová.



Eva Puskarčíková nakonec ztratila na vítěznou Skardinovou minutu a osm vteřin, Slovenka Fialková zaostala o 32,2 vteřiny, na bronz Ukrajinky Julije Džimové jí chybělo 20 vteřin. Stříbro brala Norka Synnoeve Solemdalová. 

Puskarčíková předvedla ve Švédsku spíše pomalejší běh, ale k nejlepšímu umístění ve vytrvalostním závodu v kariéře jí pomohla čistá střelba. Na stupně vítězů ztratila zhruba minutu.

Eva Puskarčíková projíždí cílem vytrvalostního závodu biatlonistek na SP v Östersundu, nakonec skončila sedmá
Eva Puskarčíková projíždí cílem vytrvalostního závodu biatlonistek na SP v Östersundu, nakonec skončila sedmá

"Jsem ráda, že jsem dokázala využít naprosto bezvadných podmínek, nefoukal žádný vítr. Je dobře, že jsem se z toho nepodělala jako v minulosti už několikrát tady, když jsem nastřílela tři nuly a třetí nebo čtvrtou položku dala vždycky tři nebo čtyři (chyby)," řekla České televizi Puskarčíková, jež poprvé v životě odjela vytrvalostní závod bez trestných minut.

Naopak rychle v mrazivém Östersundu běžela Vítková, jež zaznamenala 13. čas. O elitní desítku ji však připravily dvě trestné minuty, přičemž ta druhá vinou nepřesné poslední rány. "Ta rána mě hodně mrzela, myslím, že jsem ji asi uspěchala," řekla Vítková, jež na Skardinovou ztratila 1:40 minuty.

Další tři české reprezentantky skončily hluboko v poli poražených - Jessica Jislová a Lea Johanidesová se seřadily na 61. a 62. místě, Lucie Charvátová byla pětaosmdesátá.

V posledním běžeckém okruhu si zajistila premiérové vítězství Skardinová, jež o 2,9 sekundy porazila Norku Synnöve Solemdalovou, která po čtvrté střelbě těsně vedla. Třetí byla s odstupem 12 sekund Ukrajinka Julija Džimová. Všechny tři medailistky střílely stejně jako čtvrtá Valj Semerenková z Ukrajiny čistě.

V Östersundu nestartují zdravotně indisponované Gabriela Koukalová a obhájkyně křišťálového glóbu Laura Dahlmeierová z Německa.

Ve čtvrtek jedou vytrvalostní závod na 20 km muži - ONLINE přenos ZDE »

Ženy - vytrvalostní závod na 15 km

1. Skardinová (Běl.) 42:57,4 (0 tr. minut), 2. Solemdalová (Nor.) -2,9 (0), 3. Džimová -12,0 (0), 4. Valj Semerenková (obě Ukr.) -30,1 (0), 5. Fialková (SR) -32,2 (1), 6. Brorssonová (Švéd.) -49,6 (0), 7. Puskarčíková (ČR) -1:08,6 (0), 8. Braisazová (Fr.) -1:10,0 (2), 9. Ransomová (Kan.) -1:18,4 (0), 10. Olsbuová (Nor.) -1:21,7 (2), ...12. Vítková -1:39,8 (2), 61. Jislová -4:44,8 (2), 62. Johanidesová -5:00,7 (0), 85. Charvátová (všechny ČR) -7:08,9 (6).

Program olympiády: Biatlon na ZOH 2018 »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud