11. prosince 2017 • 04:45

Šéf svazu Hamza o přestřelce Koukalové s Rybářem: Vyříkají si to!

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestaňte se v tom šťourat, pojďme být zase jednotní. „Jsem si jistý, že si to oba vyříkají,“ uvedl šéf biatlonového svazu Jiří Hamza k výměně názorů Gabriely Koukalové a šéftrenéra Ondřeje Rybáře na téma, zda za jejími trably s lýtky mohla stát i změna techniky jízdy. Šanci startu české závodnice na ZOH vidí mezi 30 a 50 procenty. A věří, že poslední události nebudou mít na další spolupráci vliv.



Přijel do Hochfilzenu, ač to původně neplánoval. Chtěl se doma vykurýrovat z nachlazení, avšak když události posledních dní sledoval na dálku, sedl do auta a rozhodl se to sám uklidnit. „Řídíme svaz, máme na starosti sportovce a jsme jednotní. Tím, že tu pak vznikne tahle slovní přestřelka, tak přeci nebudeme bořit něco, co jsme budovali tolik let,“ řekl šéf biatlonového svazu Jiří Hamza.

Nepříjemnou atmosféru vyvolala především domněnka Gabriely Koukalové , která ve středečním rozhovoru pro deník Sport přemítala, že za jejími zdravotními potížemi s bolavými lýtky mohla stát vedle souboru dalších věcí i změna techniky lyžování. Rybář to však následně odmítl.

„To je jednoduché, oba jsou silné osobnosti. Kdyby nebyli silné osobnosti, nejsou ani jeden dnes tam, kde jsou. Je to ale logické, protože lidé se nějakým způsobem vyvíjí,“ chápal Hamza. Avšak měl, co se týče dalších kroků, jasno: „Vyříkají si to, o tom není třeba diskutovat. Nikdo se navíc s nikým nerozchází a ani nebude.“ Nejasnosti sdílené navenek ovšem tímto skončily – dál, pokud nějaké budou, se již mají řešit už jen uvnitř týmu.

Oba jsou výjimečné osobnosti, takže se občas názorově rozejdou, říká

„Myslím, že se to ve velmi krátkém čase vyříká a pro mě to bude vyřešené. Rozebral jsem si to s týmem a po telefonu i s Gábinou. Řeknu jim, jak by se to mělo vyřešit a oni se k tomu musí postavit po svém. Určitě to není tak, že by to Ondra nechtěl s Gábinou řešit nebo ona s ním. Každý vztah je tak trochu jako manželství. Chvilku si ti lidé padají kolem krku, chvilku zase ne. Oba jsou výjimečné osobnosti, takže se samozřejmě občas názorově rozejdou,“ přiznal Hamza.

Koukalová tak nyní nadále trénuje dle individuálního režimu mimo tým v Obertilliachu, a zda by se k němu připojila už tento týden v Annecy-Le Grand Bornand, je nejisté. Co je však jednoznačné, že minimálně do ledna závodit nebude. „V tuto chvíli si myslím, že pravděpodobnost startu Gábiny na olympijských hrách se pohybuje mezi třiceti až padesáti procenty,“ přiznal Hamza.

Rozhodnutí tak padne po některém z podniků v Oberhofu, Ruhpoldingu nebo Anterselvě. Do olympiády v Pchjongčchangu, kde Češi budou obhajovat šest medailí, zbývají necelé dva měsíce…

„Mám tedy cíl, aby tato neshoda zmizela ze světa. Spousta svazů by nám záviděla, jak máme postavenou strukturu. Teď jsme tomu sice nepomohli, ale právě proto chci, aby to skončilo, než napácháme ještě víc škody než užitku,“ dodal šéf českého biatlonového svazu.

CO ŘEKLA GABRIELA KOUKALOVÁ (deník Sport – 6. prosince 2017)

„Romanovi Karpíškovi naprosto důvěřuji, jeho úsudek je objektivní a potvrdil ho později i profesor Kolář. Je to chronická věc. Jistě je to souhra mnoha okolností. Nechci nikomu sypat popel na hlavu, ale myslím si, že mi k tomu problému výrazně dopomohla změna techniky jízdy na lyžích, o kterou jsem se v posledních dvou letech snažila na základě pokynů, které jsem dostala. Nikdy jsem nebyla přesvědčená, že je to dobře, protože se mi od začátku zdála velmi náročná na chodidla, lýtka a pro závodnici s mou tělesnou konstitucí nevhodná. Současně s tím si myslím, že za tím vším možná mohou být i mé dlouhodobé problémy s imunitou. Tělo je prostě po tolika letech v zápřahu vyčerpané a prostřednictvím těchto signálů si říká o odpočinek.“

Prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza dorazil do prostor Národního domu na Vinohradech jak po tréninku s profesionálním boxerem.
Prezident Českého svazu biatlonu Jiří Hamza dorazil do prostor Národního domu na Vinohradech jak po tréninku s profesionálním boxerem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud