25. března 2015 • 07:27

Krátké tance na MS ovládly zámořské páry, vyhráli Chocková a Bates

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krátké tance na mistrovství světa v krasobruslení ovládly zámořské páry. Vyhráli je Američané Madison Chocková a Evan Bates před favorizovanými Kanaďany Kaitlyn Weaverovou a Andrewem Pojem. Ze třetího místa budou ve vyrovnané soutěži útočit italští obhájci titulu Anna Cappelliniová a Luca Lanotte. Volné tance jsou na šampionátu v Šanghaji na programu v pátek.



Chocková s Batesem konkurenty předčili v technické vytříbenosti jízdy. Jako jediní měli krokovou sekvenci ohodnocenou na nejvyšší úroveň a v součtu s perfektním provedením ostatních prvků si vylepšili osobní rekord až na 74,47 bodu. Zařadili se tak na třetí místo v historickém žebříčku párů podle jejich osobních maxim.

Druhý pár letošního mistrovství čtyř kontinentů, jehož maximem na mistrovství světa bylo dosud páté místo z loňského roku, má před bojem o titul náskok 1,79 bodu před vítězi prosincového finále Grand Prix Weaverovou a Pojem. Mohou jim tak vrátit porážku právě z únorového mistrovství čtyř kontinentů.

Boj o medaile zřejmě bude velmi dramatický. Průběžně druhé Kanaďany dělí od čtvrtých Gabrielly Papadakisové a Guillauma Cizerona pouhých 0,74 bodu. Také tito Francouzi, kteří v lednu usedli na evropský trůn, předvedli výkon bez výraznějších chyb. Získali bezmála o bod vyšší známku než na evropském šampionátu, přesto se průběžně zařadili až za italské konkurenty Cappelliniovou a Lanotteho.

Mimo stupně vítězů je zatím také nový ruský pár složený z bronzové olympijské medailistky Jeleny Ilinychové a Ruslana Žiganšina. Tito krasobruslaři se nedostali přes hranici sedmdesáti bodů a od medaile je dělí téměř tři body.

Mistrovství světa v krasobruslení v Šanghaji:
Taneční páry - po krátkém tanci: 1. Chocková, Bates (USA) 74,47, 2. Weaverová, Poje (Kan.) 72,68, 3. Cappelliniová, Lanotte (It.) 72,39, 4. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 71,94, 5. Ilinychová, Žiganšin (Rus.) 69,46, 6. Shibutaniová, Shibutani (USA) 69,32.

11:00 sportovní dvojice - krátký program.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud