17. ledna 2011 • 04:59

Neumannová: U dalšího šampionátu bych ráda byla!

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na některé lidi působila Kateřina Neumannová v roli spolukomentátorky České televize na závodech Světového poháru v libereckém Vesci jako červený hadr na býka. "Určité věci se smazat nedají," prohlásila třeba bývalá lyžařka a od podzimu náměstkyně libereckého primátora Zuzana Kocumová v rozhovoru pro deník Sport.



Sama Neumannová ale návrat do míst, kde po ní a jejím týmu zůstal více než stomilionový dluh, příliš neprožívala. "Když jsem čas měla, nezvažovala jsem to vůbec," řekla olympijská vítězka pro ČTK.

"Pro mě je to sportovní akce, jediná na území České republiky, která předchází Oslu. Beru to po této stránce jako závod jako každý jiný. Některé noviny to kritizovat budou, ale ty kritizují každý krok, který udělám. Jsem velice ráda, že mi Česká televize nabídla tuhle práci," pochvalovala si Neumannová.

Jenže pro hodně lidí byla přítomnost šéfky organizátorů po uši zadluženého šampionátu spíš přítěží. "Jak Liberečáci, tak velká část lyžařské veřejnosti, i organizátoři byli z téhle volby trošku překvapení. Přece jenom, určité věci se smazat nedají," uvedla pro Sport Kocumová.

"I když je pravda, že je olympijská vítězka a další nemáme," dodala bývalá parťačka Neumannové s tím, že rozhodně nejde o žádnou osobní zášť.

"Když řeknu, že se tady koná Světový pohár, lidi, kteří nejsou tak znalí, řeknou: Jasně, zase další černá díra. Vysvětlit, že běžecké lyžování není černá díra, že je to krásný sport a záleží na tom, jací jsou u toho lidi, je hrozně složité," postěžovala si zastupitelka Liberce.

Po dvou letech přivítal areál ve Vesci první vrcholnou akci od mistrovství světa v lyžování. Kateřina Neumannová, která zadluženému šampionátu šéfovala, u toho nechyběla. Pro Českou televizi závody spolukomentovala…
Po dvou letech přivítal areál ve Vesci první vrcholnou akci od mistrovství světa v lyžování. Kateřina Neumannová, která zadluženému šampionátu šéfovala, u toho nechyběla. Pro Českou televizi závody spolukomentovala…

"Komplikovalo nám to přípravy na každém kroku. Speciálně v Liberci a u dodavatelských firem, které mají co do činění s lyžováním a s pořádáním takového závodu, zanechalo mistrovství určité obavy a pachuť," připustil i šéf organizačního výboru Oto Linhart.

Neumannová se o šampionátu bavit nechtěla. Prý aby nezastínila liberecký závod SP. Ale o dluhu prý stále přemýšlí a do dvou týdnů uspořádá tiskovou konferenci. "Během jednoho až dvou týdnů, aby mě nemuseli lidé z Blesku nahánět všude možně. Ráda svůj názor řeknu všem," konstatovala Neumannová, která by se nebránila ani zopakování své zkušenosti.

Na otázku, zda by přijala nabídku podílet se na pořádání dalšího mistrovství, odpověděla, že by u toho případně ráda byla. "Ale celkově teď u nás není nálada na pořádání velké sportovní akce. Jsme spíš nakloněni menším jednorázovým akcím, jako je třeba Světový pohár," řekla Neumannová ČTK.

Vstoupit do diskuse
12
Články odjinud