17. prosince 2010 • 04:59

Věřitelé: Katko, víš, že jsme zoufalí?

Autor: Ondřej Michálek
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Díra, která zbyla po libereckém šampionátu v lyžování 2009, se pořád zvětšuje! Momentálně je to 220 milionů korun, stát se totiž přihlásil o dotace, které pořadatelé použili v rozporu s jejich účelem.



Blesk.cz

„Je to už dost beznadějná situace a odnášejí to ti, kteří na ekonomický propad akce neměli vliv, ale jen podle smluv poskytovali služby,“ říká Vojtěch Hlaváček ze sdružení věřitelů.

Smlouvy podepisované šéfkou organizačního výboru Kateřinou Neumannovou jsou fi rmám k ničemu. Jak by se podle Vojtěcha Hlaváčka zachovala Neumannová, pokud by dostala šanci nějakým činem aspoň část z dluhu umazat?

Bývalý přítel Kateřiny Neumannové Josef Jindra se na poradách MS v Liberci chlubil, jak olympijskou vítězku podváděl s jinou ženouFoto Koláž iSport.cz


„Nevidím z její strany nějakou aktivitu. Nevím, jestli vnímá, že mnozí věřitelé jsou zoufalí, takže je těžké odhadovat její reakci. Je to už mnoho měsíců, co jsem s ní naposledy mluvil. Dál už asi s námi nemá co probírat,“ krčí rameny.



Věřitelé, konkrétně jich je ve sdružení 54 z celkem třiaosmdesáti fi rem, udělali vstřícný krok. „Navrhli jsme, aby pohledávky někdo odkoupil za tříčtvrtinovou hodnotu. V mém konkrétním případu to znamená odepsat milion korun. Ani na to však nikdo nezareagoval,“ říká Hlaváček.

Podle něj už dobré řešení neexistuje. „Pohled ze zahraničí je uklidňující: Šampionát proběhl hladce, závazky vůči Mezinárodní lyžařské federaci nejsou. To je asi hlavní důvod, proč tady všichni dávají od dluhu ruce pryč.



Neumannovou a organizačním výborem počínaje, a městem Liberec, státem i lyžařským svazem konče. Přitom všichni měli ve vedení své zástupce, ovšem nikdo z nich na nepravosti neupozornil,“ dodává zoufalý Hlaváček. Katko, vážně s tím nehodláš nic dělat?

Kateřina Neumannová v dobách své slávy
Kateřina Neumannová v dobách své slávy

Vstoupit do diskuse
9
Články odjinud