7. května 2011 • 13:03

Martin Koukal v české reprezentaci skončil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal se rozhodl odejít z reprezentace. Místo Světového poháru se bude podle Lidových novin věnovat dálkovým běhům, v nichž patří dlouhodobě mezi špičku jiný český závodník Stanislav Řezáč. Za rok se chce Koukal do národního týmu vrátit a v dalších sezonách absolvovat mistrovství světa ve Val di Fiemme a olympijské hry v Soči.



"Ve Světovém poháru se už pohybuju dost dlouho a cítím, že potřebuju změnu. Je to výzva a ty já mám rád," řekl Koukal Lidovým novinám. "V poslední sezoně se mi nedařilo, jak bych si představoval, vnímal jsem jakousi únavu materiálu," řekl dvaatřicetiletý bronzový olympijský medailista ve štafetě z Vancouveru. Na kontě má také zlato z mistrovství světa na 50 km v roce 2003 a bronz ze sprintu dvojic o dva roky později.

"Dveře mu nezavíráme. Dohodli jsme se, že se zúčastní alespoň dvou soustředění a Světového poháru v Novém Městě na Moravě, abych měl o jeho výkonnosti přehled," uvedl reprezentační trenér Miroslav Petrásek. Návrat z maratonu na kratší tratě bude podle něj hodně obtížný, "Odhaduji, že se to Martinovi podaří tak na padesát procent. Nemyslím si, že dělá úplně ideální krok, ale je to jeho volba," prohlásil.

Pro Koukala znamená odchod z reprezentace nejspíš i konec angažmá v Dukle Liberec, takže přijde o jistý příjem. "Nebude to mít jednoduché. Na to, aby se uživil, musí jezdit do třetího místa. Jen příprava stojí téměř půl milionu korun," uvedl Řezáč, jenž se specializuje na klasické závody, zatímco Koukalovou dominantou je bruslení. Přesto dokázal v roce 2005 obsadit čtvrté místo ve Vasově běhu, kde se běhá klasicky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud