30. listopadu 2013 • 15:44

Nadšený Bauer po vítězství: Už bylo na čase nakopat pár zadků

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer si na úvod olympijské sezóny připsal už své dvanácté individuální prvenství v závodě Světového poháru, ve finském Kuusamu triumfoval v závodě na 10 kilometrů klasicky. "Říkal jsem si, že už bylo na čase ještě nakopat pár zadků, aby si ke starýmu dědkovi mladý moc nedovolovali," žertoval šestatřicetiletý Bauer.



„Je to super výsledek. Dokázal jsem, že ještě nepatřím do starého železa,“ jásal Bauer v rozhovoru pro ČTK. „Jsem rád, že se mi to po těch dvou letech zdravotních problémů podařilo. A je to dobrý signál i směrem k týmu. Doufám, že nás to všechny nakopne,” hlásil šestatřicetiletý veterán bezprostředně po dojezdu.

Naposledy Lukáš Bauer zvítězil v závodě Světového poháru v lednu 2010 v Otepää. „To už je dávno. Když se mě na to ptali na tiskové konferenci, tak jsem si ani nemohl vzpomenout,” smál se spokojený český reprezentant při hodnocení, které zveřejnil v tiskové zprávě Svaz lyžařů České republiky.

Bauer, vicemistr světa z Liberce 2009, se mezi nejlepšími usadil od prvních mezičasů. Na pátém kilometru byl druhý za Rusem Dmitrijem Japarovem se ztrátou 12,2 sekundy.  V druhé polovině trati toto manko český běžec na lyžích vymazal a v cíli Japarovovi nadělil 5,7 sekundy.

„Podmínky na trati nebyly jednoduché. Stopa byla vymydlená, hrbolatá a člověk se musel soustředit na techniku. Pozor jsem si dával hlavně na odraz. To bylo ale pro všechny stejné,” popisoval závod.

Vysoké startovní číslo 108, s kterým se na trať vydal, bylo spíše výhodou. „Měl jsem přesné informace, jak na to jsem,” řekl Bauer.

Do nedělního stíhacího závodu na 15 km volně, který bude posledním dílem miniseriálu „Ruka Triple“, vyrazí Bauer ze čtvrté pozice se ztrátou 12,5 sekundy. „Budu se prát o co nejlepší výsledek,” slíbil dvojnásobný olympijský medailista.

Rozesmátý Lukáš Bauer po své triumfu na klasické desítce SP v Kuusamu. Vyhrál po téměř čtyřech letech
Rozesmátý Lukáš Bauer po své triumfu na klasické desítce SP v Kuusamu. Vyhrál po téměř čtyřech letech

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud