18. ledna 2014 • 19:25

Družstvo skokanů skončilo v olympijské generálce v Zakopaném šesté

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Družstvo českých skokanů na lyžích Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava, Jan Matura obsadilo v olympijské generálce v Zakopaném šesté místo. Stejně jako v listopadovém úvodním týmovém závodu sezony Světového poháru zvítězili Slovinci.



České družstvo si oproti listopadovému závodu v Klingenthalu o jednu příčku polepšilo. Svěřenci reprezentačního trenéra Davida Jiroutka v dvoukolové soutěži získali 952,4 bodu a o více než 30 bodů porazili šesté Finsko. Naopak přes 40 bodů ztráceli na páté Norsko.

Závod vedli Němci až do poslední skupiny skokanů, v níž Severina Freunda přeskočil Peter Prevc a zajistil Slovincům vítězství o 12 bodů. Třetí skončilo Rakousko před Polskem.

Další závod družstev je na programu za měsíc na olympijských hrách v Soči. V neděli závodí v Zakopaném jednotlivci. Těm nezabrání v závodění ani nezvykle teplé počasí. Pořadatelé totiž využili speciální technologie a nechali zmrazit skokanské můstky i doskočiště kapalným dusíkem o teplotě mínus 196 stupňů Celsia.

Podobný postup využili experti Air Products už v roce 2007, kdy zmrazili kamenný most v Písku, aby se zde mohla s kariérou rozloučit běžkařka Kateřina Neumannová.

SP ve skocích na lyžích v Zakopaném (Polsko) - družstva:
1. Slovinsko (Tepeš, Kranjec, Damjan, Prevc) 1059,6 b., 2. Německo (Wank, Freitag, Wellinger, Freund) 1047,9, 3. Rakousko (Hayböck, Poppinger, Diethart, Schlierenzauer) 1033,0, 4. Polsko 1026,7, 5. Norsko 993,3, 6. ČR (Hájek, Koudelka, Hlava, Matura) 952,4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud