9. března 2014 • 16:26

Koudelka a Janda se před MS v Harrachově vešli na SP v Oslu do desítky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva čeští skokani na lyžích se před mistrovstvím světa v letech, které začne ve čtvrtek v Harrachově, vešli v závodu Světového poháru do elitní desítky. V Oslu potvrdil Roman Koudelka sedmým místem vzestup formy a devátý skončil Jakub Janda. Na Holmenkollenu vyhrál Němec Severin Freund.



Do bodované třicítky se vešel z českých skokanů ještě Jan Matura na 27. místě. Čestmír Kožíšek (33. místo) a Antonín Hájek (42.) skončili po prvním kole.

Koudelka byl v pátek čtvrtý v Trondheimu, kde dokonce po prvním kole senzačně vedl, a i v Oslu mu první pokus vyšel. Skočil 130,5 metru, ale odečítal více než deset bodů za vítr, a proto na šestém místě na Freunda ztrácel skoro 14 bodů. Janda skákal v těžkých podmínkách, proto mu 122,5 metru stačilo průběžně na 10. místo.

Ve druhém kole Koudelka šest metrů ubral a o příčku se v konečném účtování propadl. Janda naopak dva metry přidal, posunul se na deváté místo a potřetí v sezoně byl v desítce. Oba tak nabrali před MS v letech potřebné sebevědomí.

Freund vedl po 1. kole před domácím Andersem Bardalem a Polákem Kamilem Stochem a stejné pořadí zůstalo i po druhém kole. Stoch s Bardalem skočili shodně 127 metrů, ale Freund jim uletěl na 130 a zajistil si deváté vítězství v SP v kariéře.

Polák Stoch navýšil náskok v čele pořadí SP na 168 bodů před Slovincem Peterem Prevcem. Dvojnásobný olympijský vítěz ze Soči Stoch potřebuje z posledních dvou závodů v Planici, které se konají po MS v Harrachově, získat 32 bodů, což je například jedno 8. místo, a poprvé v kariéře získá křišťálový glóbus.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud