29. ledna 2015 • 21:01

Sudová si spravila chuť po MS, v Lake Placid byla pátá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Akrobatická lyžařka Nikola Sudová obsadila po nezdaru na nedávném mistrovství světa v Kreischbergu páté místo při pokračování Světového poháru v americkém Lake Placid. Závod vyhrála Kanaďanka Justine Dufourová-Lapointeová, která o 23 setin bodu porazila mistryni světa Hannah Kearneyovou z USA.



Sudová přitom ještě v Kreischbergu hovořila o tom, že nejspíš do zámoří k dalším závodům SP kvůli financím nepojede. Nakonec si chtěla spravit chuť po šestnáctém místě v soutěži jednotlivkyň a osmnácté příčce v závodu dvojic z Kreischbergu a rozhodla se velmi pravděpodobně poslední sezonu v kariéře dokončit.

Z kvalifikace postoupila jako pátá a první finálová jízda se jí povedla. Obdržela za ni od rozhodčích 79,07 bodu a potřetí v sezoně postoupila do superfinále. Tam se jí ale nevydařily skoky, helikoptéra s pozicí a salto s krosem, a se ziskem 75,51 bodu nakonec obsadila páté místo, čímž vyrovnala výkon z Calgary. O místo lepší byla letos v Deer Valley.

Výsledky:

Muži: 1. Kingsbury (Kan.), 2. Smyšljajev (Rus.), 3. Gagnon (Kan.).
Průběžné pořadí SP (po 5 z 9 závodů): 1. Kingsbury 429, 2. Marquis (Kan.) 225, 3. Smyšljajev 221.

Ženy: 1. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 2. Kearneyová (USA), 3. Naudeová (Kan.), ...5. Sudová.

Průběžné pořadí SP (po 5 z 9 závodů): 1. J. Dufourová-Lapointeová 385, 2. Kearneyová 326, 3. Ch. Dufourová-Lapointeová (Kan.) 252, ...8. Sudová 175.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud