Martin Hašek
25. února 2015 • 20:40

Koudelka hledá radost, Janda trpěl hladem: Měl jen tři bonbony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FALUNU | Dlouhý večer mají za sebou skokané na lyžích na mistrovství světa ve švédském Falunu. Kvalifikace na velkém můstku se protáhla kvůli silnému větru o hodinu a půl. Dál postoupili tři Češi, Roman Koudelka ale velkou radost neměl.



Postup do finále měl Roman Koudelka jako člen elitní desítky Světového poháru jistý, ale skok 119 metrů dlouhý mu přidělal starosti. Nor Rune Velta dolétl o 16 metrů dál.

„Nevím, kde je chyba, trošku to hledáme. Ty skoky nejsou uvolněné, nemám z nich vůbec radost. Je to takové znuděné. Musíme se kouknout, jak to vypadá na kameře, ale těch chyb tam asi bude hodně,“ přemítá Koudelka. „Jeli jsme z nižšího nájezdu a hodně se tam točil vítr, taky mohlo být něco způsobené tím. Nevím, uvidí se, nemám ze skoku moc dobrý pocit.“

Koudelka se aspoň v dlouhém dni mohl zdržet v hotelu, další Češi museli na můstek už brzy odpoledne a pak jen čekali. Kvůli silnému větru bylo zrušeno zkušební kolo, kvalifikace pak místo v sedmnáct hodin začala až v půl sedmé.

„Je to nanic, když přijedete ve tři a tři a půl hodiny čekáte, je to únavné. Nic jsem nejedl, jen asi tři gumové bonbony jsem měl,“ povzdechl si Jakub Janda.

Jan Matura se kvůli správné váze ani nenaobědval, nakonec do sebe musel vpravit aspoň svačinu.

„Dal jsem si sendvič se sýrem, protože jsem měl hlad. Já jsem vynechal oběd, abych byl lehký jako pírko a pak už jsem si musel něco dát,“ líčil Matura. „Tohle je vždycky nepříjemné. Člověk se rozcvičuje asi napětkrát, a když jsou takovéhle podmínky, tak si je vědom toho, že se může cokoli nechtěně pokazit, aniž by za to sám mohl.“

Z riskantní kvalifikace nakonec prošli Janda i Matura, o dvě místa nepostoupil jen sedmnáctiletý nováček Viktor Polášek.

Čtvrteční závod začíná v 17 hodin (PP ČT Sport a Eurosport) a lídr českého týmu Koudelka doufá, že ho zastihne v lepší formě.

„Já furt věřím, u mě bývá každý často úplně jiný. Já věřím, že se zítra probudím do lepšího dne, že budu od rána trošku optimističtější, a že to na můstku pak bude vidět,“ řekl Koudelka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud